Måstematch för båda lagen där en förlust med största sannolikhet innebär att man åker ur VM. Segraren kommer ha en bra chans till avancemang så den stora frågan i matchen är väl vilket av lagen som vågar kliva framåt i banan? Defensiva och kontringsskickliga lag vilket gör att jag tror starkt på ett spel här.

Sydkorea – Algeriet 
Spel: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2.20 @ Nordicbet
Insats: 4/10
Spelstopp: 21.00 

Sydkorea spelade 1-1 med Ryssland i premiärmatchen i en match där man till stor del ägnade sig åt försvarsspel genom matchen. Offensivt hade man inte särskilt mycket och i slutändan får poängen ses som mycket bra för laget. Formen är annars ett stort frågetecken för laget som har 1 vinst, 1 oavgjord och 4 förluster på sina 6 senaste matcher. Man kommer säkerligen föra matchen här men rädslan för ett baklängesmål kommer vara enorm så räkna med ett försiktigt Sydkorea i första halvlek. Algeriet kommer säkerligen backa hem med hela laget och satsar på kontringar. Känslan är att man kommer vara väldigt försiktiga i första halvlek för att sedan sätta fart i andra halvlek likt vi sett flera gånger tidigare i VM. I matchen mot Ryssland gjordes båda målen i andra halvlek!

sydkorea  algeriet

Algeriet stod för en bra insats i premiären mot Belgien där man tog ledningen på straff och behöll den ledningen fram till 70:e matchminuten då Belgien vände på steken och vann med 2-1 till slut. Man gick in i matchen med en defensiv inställning och liksom Sydkorea så hade man inte mycket till offensiv. Man gillar att ligga i position i försvarsspelet och blixtra till med vassa kontringar. Man har i mina ögon ett bollskickligt lag med flera spelare som är underskattade. De kan mycket väl vara vinnarna i den här matchen när domaren blåser av! I matchen mot Belgien gjorde 2 av matchens 3 mål i andra halvlek!

Kort summering:
Det lär knappast bli någon underhållande match det här. Båda lagen är vassa på kontringsspel och frågan är vilket av lagen som vågar ta tag i taktpinnen här? Jag tror på en tillknäppt första halvlek där lagen känner på varandra och en andra halvlek där lagen går för seger och då bör det öppna upp sig desto mer.