Swindon har haft det tungt på bortaplan i dom senaste matcherna. Nu spelar man hemma och då är man oftast ett helt annat lag. Det är inte många lag som tagit poäng mot Swindon när man gästat och Shrewsbury bör få det svårt här.

Match: Swindon – Shrewsbury
Spel: Swindon
Odds: 1.80 @ Bet365
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 25/1 16:00

Swindon har haft en tung period av bortamatcher den senaste tiden, förlust i senaste matchen borta mot Gillingham med 0-2, Stevenage förlorade man också borta mot med 0-2. Totalt 1-1-3 på dom fem senaste och enda vinsten kom hemma mot Peterborough med 2-1. Swindons styrka är deras hemmaspel då man är ett helt annat lag på resande fot. Hemma denna säsong har man 9-1-2 och 28/15 i mål. Hemma denna säsong har man också dominerat dom sämre lagen i tabellen och med tanke på hur det sett ut i alla dom bortamatcher den senaste tiden lär nog laget varit riktigt sugna på att köra över vilket lag som helst på hemmaplan och plocka tre poäng. I tabellen ligger man på en nionde plats och glappet upp till lagen ovanför är inte allt för stort och ytterligare avancemang är inte omöjligt. Swindon har frågetecken på Ranger.

ranger-swindon

Shrewsbury som ligger strax under strecket har inte lyckats med mycket senaste tiden,  senaste matchen föll man med hela 0-3 hemma mot Rotherham. 1-0-4 på dom fem senaste och borta denna säsong har man haft det väldigt svårt. Enda vinsten senaste tiden kom borta mot Oldham där man vann med 2-1. 2-4-6 borta denna säsong och 14/20 i mål. Man har haft det väldigt tufft mot dom bättre lagen och det är inte många gånger man lyckats överraska något lag. Svårt läge för laget med tanke på den usla formen och dåliga tabell läget, enda chansen att komma bort från strecket är att man lyckas hitta något som påminner om form men det är lättare sagt än gjort och man får nog en tung eftermiddag i mötet mot Swindon. I övrigt inget nytt att rapportera om i laget.

Efter alla nederlag på bortaplan har nu Swindon ett gyllene tillfället att ta tre poäng och få upp självförtroendet i laget samt glädja fansen. Hemma denna säsong är det inte många lag som lyckats med att sänka Swindon och hur ett lag som Shrewsbury skulle lyckas med det finns inte på kartan i min värld. Shrewsbury som verkligen är under isen och som dessutom haft det så svårt att prestera på bortaplan bör få det svettigt och det skulle inte förvåna mig om det rinner iväg, 3-1 tippar jag som slutresultat. Ettan står sig bra och spelas med medelinsats.