Jag väljer att spela på en dubbel i San Jose där jag anser att jag finner värde i båda matcherna och därför kombinera dom!

  • Matcherna : Sweeting – Istomin & Smyczek – Verdasco
  • Speltips : Istomin och Verdasco att vinna respektive matcher
  • Odds : 2.03 @ Expekt
  • Units : 3.5/5
  • Spelstopp : 00.30

 

Ryan Sweeting ifrån USA har haft några skadedrabbade år nu men har verkligen gjort ett rejält försök för att komma tillbaka till ATP touren. Han var en helt okej spelare förut, han var rankad 64 i världen och nu 156. Jag såg hans första match emot den fula fisken Bogomolov som man aldrig vet om han vill vinna eller inte, det var en riktigt tragisk match. Ingen av spelarna kunde göra ett vinnande slag utan båda slog bara transport slag hörn till hörn vilket inte kommer fungera i denna matchen utan han måste höja sig 2 klasser.

Denis Istomin ifrån Uzbekistan trivs väldigt bra i denna turneringen. 2010 var han i semifinal, 2011 kvartsfinal och 2012 var han i final men förlorade där emot den omöjlige inomhus spelaren Raonic. Istomins spel passar utmärkt för denna turneringen, han har en kraftfull serve men även ett grundspel som är imponerande där han spelar offensivt både på sin forehand och backhand. När han har pressat sina spelare hörn till hörn så brukar han även gå fram på nät vilket gör han svår att bedöma.

Istomin har även 2-0 i head to head. Förra året slutade matchen 6-1,6-2 till Istomin.

———————————————————————————————————————————————————–

Tim Smyczek ifrån USA är en teknisk spelare som vill hålla bollen i spel och invänta motståndarens misstag. Jag tror dock inte att hans spel passar bra emot en såpass bra spelare som Verdasco som har både en bra defensiv och en bra offensiv. Jag såg Tims match igår emot Erik Chvojka som inte alls är en bra spelare, han är knappt en medelmåtta på Challenger touren, där hade han enorma problem och gjorde grymt mycket misstag matchen ut. Han vann i ett avgörande set med 7-5. Tim har ingen gigantisk serve vilket är rätt viktigt på detta underlaget som är såpass snabbt.

Fernando Verdasco ifrån Spanien spelade riktigt bra under Australian Open och var otroligt nära att slå ut en storspelande Kevin Anderson där han förlorade i avgörande set. Verdasco har en väldigt bra första serve där han kan trycka den riktigt hårt rakt och essa eller slica den utåt och pressa motståndaren att göra en lätt lobb mitt i banan som han kan avgöra sen på. Fernando har en bra offensiv och en bra defensiv vilket gör det svårt för sämre spelare att vinna emot honom och det är just det Tim är. Han trivs väldigt bra i San Jose också, 2010 vann han turneringen och 2011 kom han till final där han förlorade emot just Raonic.

 

Jag tror väldigt mycket på båda matcherna och dom bör vinna sina matcher, dock inga riktigt höga insatser då det är en dubbel och det är alltid smått riskabelt.

Lycka till!

/Lidde

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba