Trevligt nog så är det kanske den matchen som betyder allra minst denna Premier League-omgång som intresserar mig allra mest. Nykomlingarna Swansea har säkrat sitt kontrakt sedan en tid tillbaka medan det står klart att Wolves lirar i Championship nästa säsong. Tror vi kan få se en skön tillställning på Liberty Stadium, trots det.

  • Match: Swansea-Wolverhampton
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00

Nykomlingarna Swansea parkerar på en 12:e plats i tabellen och med Brendan Rogers vid rodret så har man verkligen lirat sig till ett nytt kontrakt och säkrat spel för Premier League säsongen 2012/2013. Kanske har man agerat på ett alltför naivt sätt, framförallt på bortaplan, vilket har kostat några poäng men rutinen som tillkommer kommer göra laget gott i framtiden.

Hemma i Wales är det allt som oftast framåt som gäller, vilket jag gillar i en sån här typ av match, och man är relativt bekymmersfria vad gäller skador och annat. Nathan Dyer har bl.a. tillfrisknat vilket är positivt med hans egenskaper och kvalitéer på yttern.

Mot slutet har det isländske lånet från Hoffenheim, Gylfi Sigurdsson, charmat hårdast med en rad mål. Högst välkommet när strikern Danny Graham inte har producerat lika frekvent efter nyårsskiftet.

För Wolves del så inledde man säsongen fantastiskt. Men om allt såg lovande ut efter de 3, förlustfria omgångarna under inledningen så har de övriga 32 ligaomgångarna inte varit lika trevliga. Det har blivit någon poäng här och där men prestationerna har varit väldigt ojämna, och när man väl hamnade under det där nedflyttningsstrecket så reste man sig aldrig.

Managern Mick McCarthy fick gå under säsongens gång och assistenten Terry Connor blev den tillfälliga lösningen som blev kvar säsongen ut. Under hans ledning är man fortfarande utan seger med ett alltmer läckande försvar. Det har nämnts att han har tappat omklädningsrummet sedan en tid tillbaka med några oengagerade spelare i truppen. Med andra ord kanske inte så konstigt att laget sitter på den absolut sista tabellpositionen.

Bortalaget kommer till spel utan målvakten Wayne Hennessey samt Tottenham-lånet Sebastian Bassong i mittlåset. Två relativt tråkiga avbräck i de bakre regionerna.

Återigen, den här matchen är inte på liv och död. Swansea kan gå för en plats på den övre halvan av tabellen samtidigt som en hemmamatch alltid är en hemmamatch inför en alltid lika entusiastisk publik medan Terry Connor troligtvis inte vill lämna den högsta divisionen utan en seger med sitt Wolves, även om det återstår att se om spelarna reagerar på det.

Swansea spelar ett väldigt trevligt anfallsspel och det skulle förvåna mig om man inte fick utdelning på bortalagets något tveksamma försvarsspel. Samtidigt så är samma bortalag inte helt ofarligt framåt även om det inte har blivit mycket mål mot slutet, och skulle ”the swans” inte vara vaksamma så kan det ringa även där.

Om man går efter statistik så är Wolves det laget i PL som är allra mest inblandat i matcher där antalet mål går över linan på 2,5. Närmare bestämt drygt 71 procent av ligamatcherna den här säsongen.

Jag gillar nog chanserna och möjligheterna till en trevlig tillställning med ett antal målchanser. Spelar på minst 3 mål i den här matchen.

/Puyol