Två Premier League-matcher står på spelschemat denna söndag där vi inleder på Liberty Stadium där ett av ligans walesiska bidrag får besök från London. Swansea och Tottenham ska göra upp i något som kan bli en trevlig tillställning där det ena laget har en positiv trend bakom sig medan det andra laget bär med sig en något svagare formkurva. Testar spel på gästerna med en gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Tottenham
  • Spel: Tottenham draw no bet
  • Odds: 1,70 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.30 19/1

Swansea har bortsett från en cuptriumf på Old Trafford (Manchester United) inte gått fullt så lika väl i ligaspelet där en förlust mot samma motstånd i den senaste omgången innebär att man nu är uppe i 7 ligamatcher i följd utan en fullpoängare. I och med det har managern Michael Laudrup, som var desto mer firad ifjol när laget säkrade en cuptitel, hamnat under viss press nu när ”The Swans” inte placerar sig med större marginal än 3 poäng ner till nedflyttningsstrecket, vilket får ses som en redig missräkning med halva serien spelad. Till hemmalagets försvar så har höstens täta matchande med spel i Europa i kombination med mängder av skador satt sina spår i prestationerna på den här fronten.

För hemmalagets del ansluter Jose Canas till skadelistan där Michu, Nathan Dyer, Michel Vorm, Jonathan De Guzman, Pablo Hernandez och Garry Monk redan ingår.

Tottenham har tillskillnad från motståndet inte firat några större resultat från det inhemska cupspelet, man har däremot vänt en negativ trend här i Premier League sedan Tim Sherwood tog över huvudansvaret. 13 poäng av totalt 15 möjliga har hämtats in från de 5 senaste omgångarna där man har tagit upp jakten på toppskiktet. Förra helgen stod man troligtvis för sin svagaste prestation sedan tränarskiftet där Crystal Palace agerade väldigt svårspelat, men likväl avgick ”Spurs” med segern. Ett positivt besked i och med att man hade svårigheter i matcher av den karaktären under inledningen av säsongen.

Inga nya skador för bortalagets del där man har börjat återfå ett antal spelare. Jan Vertonghen, Paulinho och Younes Kaboul saknas dock alltjämt.

Signing1

Jag vill lyfta fram bortalagets anfallsspel där man har blivit betydligt mer slagkraftigt med två man på topp. Med detta har Tottenham snittat 2,2 mål/ligamatch att jämföra med ca 0,93 mål/ligamatch från de 15 föregående omgångarna och det här har även med marginal förbättrat Spurs chanser till att vinna fotbollsmatcher. Att man spelar något rakare mot mål kan även passa här när man går upp mot ett lag som spelar väldigt mycket på sitt bollinnehav. Swansea kan dock, i perioder, få ut relativt lite i jämförelse med sitt bollinnehav samtidigt som man kan vara något sårbart även när motståndarna inte ges samma tid med densamma. Swansea, som alltjämt saknar ett par nyckelspelare, har nu endast hållit nollan intakt i en av sina 12 senaste ligamatcher där tillräckligt i bortalagets spel kan tala för att man inte kommer lyckas med det den här gången heller.

Noterbart att Swansea endast har lyckats vinna 2 (Sunderland och Newcastle) av 10 hemmamatcher så här långt in i säsongen, endast ligamatcher inräknade, där man har varit förvånansvärt ineffektivt här på Liberty Stadium. I samma veva har Tottenham plockat fler poäng utanför White Hart Lane med vinster i 7 av 10 bortamatcher där man inte har behövt gå upp mot låga försvarslinjer i samma utsträckning. Swans har, sedan man tog steget upp till Premier League, ännu inte lyckats besegra Spurs på 5 försök.


Testar dryga medelinsatsen med spelformen draw not bet Tottenham, vilket innebär att man får insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Testar ytterligare ett spel på bortalaget:
Tottenham över 1,5 mål 2,37 (William Hill) 2/10 units

/Puyol