Ytterligare ett bidrag från Premier League-fotbollen som bekant närmar sig ett häftigt avslut med många viktiga matcher kvar att spela av, där jag nu vänder mig till en av de mindre betydelsefulla av den varan på Liberty Stadium. Säsongens sista hemmamatch för Swanseas del som tar sig an Southampton i ett möte mellan två lag som står för ett trevligt passningsspel. Återstår att se vilket lag som får bäst utdelning i sitt sätt att förflytta bollen. Går på en spelform något försiktigt där det ena laget har haft svårt med utdelningen framåt, utan ett spelmål för egen maskin sedan en månad tillbaka. En lägre insats testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Southampton
  • Spel: Bortalaget under 0,5 mål
  • Odds: 3,50 @ Expekt
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 16.00 3/5

Swansea har som bekant inte levt upp till förväntningarna som man bar med sig från fjolåret där man snarare har gått något steg bakåt. Det kunde dock ha slutat ännu värre där man var ett av många lag som kunde dras in i nedflyttningsstriden, kontraktet säkrades dock under föregående helg när Aston Villa besegrades med klara 4-1 efter en riktigt fin insats. Ytterligare en fullpoängare innan dess i bortamötet med Newcastle och med dessa prestationer att gå på så kan man nog konstatera att svanarna har väntat långt in i säsongen för att trampa igång och hitta det spelet som man stundtals stod för ifjol. Man mår nog relativt bra av en kraftigt minskad skadelistan i kombination med att man slipper dubbla med europeiskt cupspel vilket inte var fallet för några månader sedan.

Hemmalaget återfår Chico Flores som förväntas gå in i mittlåset från start. Däremot stryks högerbacken Angel Rangel som skadade ljumsken senast. Michu och Kyle Bartley saknas sedan tidigare.

swansea_200x200southampton_200x200

Southampton kommer, oavsett utgång i de återstående två matcherna, bibehålla plats 8 i tabellen för att därmed upprepa klubbens främsta resultat i den högsta divisionen. Mauricio Pochettinos manskap har tidvis charmat enormt under säsongens gång och rent spelmässigt var det en sådan prestation som visades upp senast när Everton besegrades med 2-0, även om man fick en del hjälp av motståndet. Det är dock den jämnheten man inte har kunnat bibehålla för att placera sig högre upp i tabellen och även om passningsspelet alltjämt är lysande så är man inte fullt så lika effektivt framåt. En bidragande orsak till det är den korsbandsskadan som Jay Rodriguez, lagets ledande målgörare, drog på och han kommer även missa den inledande halvan av den kommande säsongen. Ett bakslag både för ”Saints” och England i sommarens VM-turneringen då jag såg honom som något av en joker.

Bortalaget kommer, utöver Rodriguez frånvaro, till spel med frågetecken på Rickie Lambert som eventuellt kan saknas på topp. Även tveksamheter kring Morgan Schneiderlin som saknades senast. Gaston Ramirez, Maya Yoshida samt reservmålvakten Kelvin Davis är de övriga som lämnas utanför truppen pga skador.


Southampton vann höstmötet med 2-0. När lagen möttes här på Liberty Stadium ifjol, även det i slutet av säsongen, slutade tillställningen 0-0. Här har lagen ingenting att spela för där man kan gå ut med en mer avslappnad attityd där man kan släppa något på tyglarna, något som eventuellt kan tala för en offensiv fotboll från båda håll. Samtidigt är jag inte helt främmande vid att bortalaget, utan den kliniske avslutaren Rodriguez, bollvinnaren Schneiderlin och eventuellt även strikern Lambert, nollas. Målfabrikationen har sinat rejält på slutet och ser man till de 4 senaste ligamatcherna, där man står på 3 gjorda mål framåt, har en slagits in från straffpunkten medan de övriga kom till via dubbla självmål senast mot Everton. Båda lagen är väldigt trygga i sitt grundspel där man spelar väldigt mycket på sitt bollinnehav med mycket rörelse och kortare transporter med passningarna, där jag vill tro att de båda lagen kommer ha varsin period under matchen. Samtidigt intressant att se hur ”Saints” reagerar på att inte äga fullt så mycket boll som man brukar och det utan en och kanske även två av sina främsta poängspelare. Swansea har kunnandet till att vara mer täta bakåt än vad de har varit där 6 av 8 nollor har hållits här på hemmabanan.

Testar en låg insats på bortalaget att inte göra något mål i matchen.

/Puyol