Jag har hittat en mycket spelvärd dubbel från England där det ska vara stor motivationsskillnad mellan lagen i matcherna. Jag har saken klar för mig, häng på!


Swansea – Sheffield United
Wycombe – Southend
Mitt tips: Swansea och Wycombe vinner
Odds: 2.35 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.45

Swansea – Sheffield United
Mitt tips: Swansea -1 (Asian handicap)
Odds: 1.90 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.45

Swansea – Sheffield United
Det är sista omgången i Championship här och Swansea ligger på fjärdeplats. Att nå direktuppfyttningen är omöjligt men man kan fortfarande gå om tredjeplacerade Cardiff om man vinner här. Seriesegrarna QPR riskerar poängavdrag och skulle de bli av med tillräckligt mycket poäng så kommer det tredjeplacerade laget (Cardiff eller Swansea) få direktplatsen till Premier League så Swansea lär gå för fullt för att vinna den här matchen. Cardiff spelar borta mot hemmastarka Burnley så chansen är stor att laget tappar poäng och därmed har måste Swansea vinna här för att kunan gå om Cardiff.
Sheffield United är redan klara att åka ur Championship så man kommer knappast motiverade till den här matchen. Tankarna som går i laget är vart kommer lagets stjärnor spela kommande säsong för de lär knappast spela i League One. Det betyder att det är inget harmoniskt lag som kommer utan det är ett lag vars spelare funderar mer på kommande säsong än på dagens match.

Swansea har hittat formen igen då man vunnit de två senaste matcherna på ett mycket övertygande vis. Nu senast vann man på bortaplan mot hemmastarka Millwall med 2-0 och det var ett formbesked som heter duga! Nu väntar betydligt enklare motstånd och man spelar på sin hemmaplan där man trivs utomordentligt bra. Man är uppe i 7 raka utan förlust varav 5 av dessa har slutat med seger. Resultatraden 14-5-3 på sin hemmaplan gör att man seriens nästa bästa hemmalag, bara seriesegrarna QPR har tagit fler poäng. Lägg därtill att Swansea har en ruskigt fin målskillnad i 37-11 på sin hemmaplan. Det är få lag som får åka hem med poäng och jag har väldigt svårt att se hur Sheff. U ska göra det.
Sheffield United har kämpat och slitit i slutet av säsongen men tyvärr räckte man inte ända fram. Efter två starka insatser där man stod som segrare fick man i senaste omgången bara oavgjort hemma mot Barnsley och därmed försvann chansen till att få stanna i Championship. Man får istället inrikta sig på att spela i League One kommande säsong och som ni förstår så gick luften ur de flesta spelarna och motivationen till den här matchen lär knappast vara på topp. Att man dessutom är genomusla på bortaplan talar verkligen för mitt spel. Sheff. U vann överraskande senast på bortaplan men före den segern var laget uppe i 7 raka förluster på bortaplan och nu ställs man alltså mot seriens näst bästa hemmalag som dessutom slåss för att förhoppningsvis nå en direktplats till Premier League.

Swansea har inga nya skador att rapportera om utan man kommer med starkast möjliga lag!
Sheffield United har som sagt problem med motivationen hos sina spelare och därför har tränaren valt att ställa upp med flera yngre spelare från lagets ungdomslag. Samma ungdomslags spelar final mot Manchester United om någon vecka och de behöver matchas mot tuffare motstånd inför den matchen enligt tränaren. Det är redan klart att minst 4 yngre spelare kommer delta från start i matchen och risken finns att de blir fler. Det är stor chans att även ungdomslagets målvakt får chansen i den här matchen.

Som ni förstår måste segerchanserna för Swansea vara mycket goda i den här matchen och jag tvekar inte att lira dem! 

Wycombe – Southend
Även här har vi en motivationsvinnare då Wycombe vid seger här tar klivet upp i League One. Man har allt i sina egna händer då man ligger 1 poäng före Shrewsbury. Bara seger räknas här för att man ska vara säkra på avancemang och chansen till det bör vara mycket god då dagens motstånd inte har något att spela för då man ligger i mitten av tabellen.

Wycombe har verkligen hittat formen då man är uppe i 9 raka utan förlust nu. Man har vunnit de två senaste matcherna på ett övertygande vis och då har man ändå mött ligatvåan Bury. Man slog tillbaka dem med 3-1 på bortaplan, nu är man tillbaka på sin hemmaplan där man stortrivs.
Southend har visserligen gjort det bra på slutet men i en sån här match bör man inte ha en chans då man helt saknar motivation. På bortaplan har man haft det tuffare då man är uppe i 8 raka utan seger varav 5 av dessa har slutat med förlust. Nu är det som sagt bortaplan igen och det mot ett heltaggat topplag som har chans att gå upp en serie.

Arenan kommer vara fylld av hemmasupportrar som kommer jobba in segern åt sitt Wycombe här. Det var under fredagseftermiddagen hela 9000 sålda biljetter till matchen. Det låter kanske inte så mycket men för att vara ”tredje divisionen” så är det rätt bra ändå va? Jag tror utan tvekan Wycombe tar den här chansen att gå upp för en bättre chans än det här lär man inte få igen. Ettan ska liras!