Så även ett besök utanför England men fortfarande Premier League då ligans walesiska inslag ska rulla runt bollen på Liberty Stadium. Swansea får besök från London och QPR som fortsätter att jaga placeringarna ovanför nedflyttningsstrecket. Återigen, när bortalaget är inblandat, väljer jag att fokusera på disciplinen. Kan vi få se en ”kortglad” match på nytt?

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – QPR
  • Spel: QPR över 1,5 kort
  • Odds: 1,57 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Swansea har stått för en fullt stabil säsong så här långt och jag skulle nog tro att man slutar någonstans i ingenmansland med ett fullt godkänt betyg bakom sig. Man har dock trappat ner något på slutet och man har faktiskt lämnat banan mållöst i två raka matcher. Kanske kan finalen i ligacupen (spelas om 2 veckor) vara i tankarna hos spelarna och det får ses som den enklaste vägen till Europa nästa säsong. För Queens Park Rangers del är positionen något mer utsatt och man parkerar alltjämt sist i tabellen och det trots att man har fått med sig några resultat på slutet. Harry Redknapps mannar är nu obesegrade i 5 raka ligamatcher där det mest noterbara är att man endast har släppt in ett mål, vilket är högst imponerande. Ett minus dock att man i samma veva endast har lyckats med att göra 2 mål framåt och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.

Dessa lag möttes i premiären, en match som Swansea vann med förkrossande 5-0 på Loftus Road, där en viss Michu avlossade bössan till ett hat-trick i sin allra första Premier League-match. Utan att överanalysera så tror jag inte riktigt på samma siffror idag.

Hos Swansea är Leon Britton ett frågetecken, i övrigt ser det stabilt ut. QPR kommer till spel utan Junior Hoilett och Jose Bosingwa. Anfallaren Loic Remy testas under dagen, högst troligt att han lämnas utanför elvan.

Förra helgen spelades ett överspel på antalet kort när QPR stod på den ena planhalvan, vilket gick vår väg med marginal. Den här gången väljer jag att endast fokusera på ett lag och även det här spelet tycker jag känns väldigt logiskt på förhand. I det här fallet förväntar jag mig att Swansea kommer äga mycket boll och det i farliga ytor i kombination med att ett kompakt QPR måste kriga, och inte skönspela, sig till poängen, och där kommer deras lekmän in i bilden.

Dagens bortalag snittar strax över dryga 1,5 kort/match. Rent spontant är jag förvånad över att man inte har samlat på sig fler kort under säsongens gång då man har ett antal oslipade lirare som antingen är tuffa eller fattar konstiga beslut vid vissa tillfällen. Ett exempel på en av dessa herrar är Stephane Mbia som har samlat på sig 5 kort sett över de 9 senaste ligamatcherna, vilket är ganska vasst då domarna i England kan vara hyfsat toleranta.

Neil Swarbrick står som rättskipare i dagens match. Han har dömt 10 matcher under den gångna Premier League-säsongen där han har hunnit med att dela ut 34 gula kort, vilket ger ett snitt på 3,4 kort/match. Skulle han hålla det snittet uppe idag så skulle jag nog tro att spelarna i bortalaget är de som kommer bli mest drabbade.


Spelar på att bortalaget och dess spelare får syna kortet vid minst två tillfällen. Nöjer mig med en insats strax runt medel. Återigen, hos Bet365 räknas ett rött kort, vare sig den är direkt eller kommer till via ett andra gult kort, som 2 kort till antalet.

Ett par spelbolag som ännu inte har kompletterat en del odds och spelalternativ. Skulle ni leta efter individuella kortspel så är tidigare nämnde Stephane Mbia ett troligt alternativ tillsammans med Clint Hill.

/Puyol