Premier League Swansea ska ta sig an Rumänska Petrolul i en match här som jag tror blir tämligen enkel för Swansea. Jag väljer att kliva in på hemmalaget!

Swansea – Petrolul
Spel: Swansea -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.15 @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.05

Swansea slog ut Malmö FF tämligen enkelt i förra omgången och i mina ögon har man fått en ännu enklare motståndare i Petrolul som tog sig till Europa League genom att vinna den inhemska cupen, precis som Swansea gjorde.

Swanseas tränare Laudrup har flera gånger betonat i media att man satsar fullt ut på Europa League för att nå gruppspel och nu är Petrolul sista hindret på vägen. Man lär ställa upp med bästa tänkbara lag här trots att man möter Tottenham i en viktig match i helgen. Swansea har sett riktigt bra ut på försäsongen och man avfärdade som sagt Malmö FF väldigt enkelt i förra omgången där lagets nyförvärv Bony presenterade sig direkt med två fullträffar. Han vilades mot Man United senast då han spelat med sitt landslag och hade några tunga resor i benen. Nu lär han vara med från start igen och då blir Swansea snäppet vassare. Swansea gjorde resultatmässigt ingen bra match mot Man United men stundtals visade man prov på fint spel men tyvärr satte lagets respekt för Man United käppar i hjulen och United kunde ta över match till slut vinna tämligen enkelt. Nu möter man enklare motstånd och då hoppas jag man sätter full fart framåt för att köra över dem!

Trolig startelva: Swansea
Vorm
Rangel – Chico – Williams – Davies
Hernandez – Michu – Shelvey – Britton – Routledge
Bony

_68716893_173391382
Spelsugne Wilfried Bony löser det här spelet åt oss!

Petrolul slutade på tredjeplats i den Rumänska ligan förra säsongen men tack vare vinsten i den inhemska cupen tog man sig till Europa League. Man slog ut Holländska Vitesse i förra omgången efter 1-1 hemma och en 2-1 seger på bortaplan. Det säger inte så mycket då Vitesse tappat flera tunga namn och matcherna var väldigt jämna. Nu möter man ett Swansea som är flera klasser bättre än Petrolul. Värt att nämna är att Petrolul tappade sin bästa spelare och målskytt Bokila under sommaren. Man har heller inte imponerat i ligaspelet där man har 2 segrar och 3 oavgjorda matcher på sina 5 inledande matcher. Man åkte på storstryk i den inhemska supercupen mot Steaua Bukarest med hela 3-0.

Swansea får klara sig utan skadade duon Nathan Dyer och Jonathan de Guzman här.
Petrolul har två tunga avbräck här då man saknar ordinarie försvarare i Manasse och Alcenat

Summering:
Swansea är i mina ögon flera nivåer bättre än Petrolul och på sin hemmaplan måste man framåt så jag kan tänka mig ett liknande resultat som det man fick mot Malmö i första matchen så man i lugn och ro kan spela på resultatet i bortamatchen. Swansea har värvat starkt inför säsongen och man ser faktiskt riktigt vassa ut, framförallt i offensiven. Man gjorde en plattmatch mot Man United i helgen men det lär bara fungera som mer tändvätska inför den här matchen. Swanseas coach Laudrup har som sagt betonat att man satsar på Europa League och gör man så ska man enkelt avfärda ett Europaoerfaret Petrolul här!