Kvällens andra spelobjekt hämtad från Premier League-omgångens onsdagsmatcher. Vi beger oss söderut till Liberty Stadium där Swansea och Newcastle ska drabba samman i en av de mer jämna matcherna på förhand. Väljer att gå på en halvgardering där jag anser att det ena laget ska ha en duglig chans till minst en poäng till godkända siffror.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Newcastle
  • Spel: Newcastle dubbelchans
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00 4/12

Swansea gick upp emot Manchester City borta på Etihad Stadium så sent som i söndags, och ungefär som väntat hade man inte mycket att hämta. Förlustsiffrorna skrevs till 3-0 och med det har en av ligans två walesiska bidrag haft en något trög inledning av den här säsongen att jämföra med succén från fjolåret som man ännu inte har sett ut att svara upp till. Svanarna sitter nu på en position i den undre halvan av tabellen, 5 poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Hemmalaget har alltjämt vissa skadebekymmer framåt i banan där både Michu och Bony saknas. Även Rangel och Monk räknas bort som alternativ till backlinjen. Frågetecken på förstemålvakten Vorm samt Britton på mitten.

bild

Newcastle började något försiktigt även dem med ojämna prestationer och blandade resultat. Turbulensen som nämndes inför, med frågetecken kring managern Alan Pardews status, har dock rätats ut med besked. Ändan sedan förlusten Tyne Wear-derbyt (Sunderland) har nu ”Magpies” radat upp segrarna där man nu står på 4 i följd, bland annat med Chelsea och Tottenham som motståndare. I och med den starka poängskörden på slutet så skuggar man toppskiktet.

Bortalaget har, för första gången på länge, en helt skadefri trupp om man bortser från Ryan Taylor som har saknats i över ett år pga en svår knäskada.


Väldigt många objekt att välja bland denna Premier League-onsdag där jag väljer att gå på Newcastles chanser till att få med sig en poäng norrut. Man kommer till spel med en hel del ”momentum” i ryggen med starka resultat bakom sig där man är stabilt för dagen. Bortaspelet, som var svagt ifjol, har varit godkänt så här långt där man har kvaliteter för att vara ett lag för den övre halvan av tabellen så länge nyckelspelare kan hålla sig friska. Swanseas spel har inte varit lika vägvinnande så här långt att jämföra med föregående säsonger och ikväll saknar man återigen två av sina främsta avslutare. Liberty Stadium, som man på förhand trodde skulle bli en av säsongens mer svårspelade arenor, har inte varit till någon större hjälp där man endast har vunnit en (Sunderland) av 6 matcher under inledningen. Utöver det har man matchats dubbelt med spel i Europa League, där detta blir lagets tredje match inom loppet av en vecka. Anser att hemmalagets favoritskap ska vara något tunt.

 Newcastle att fixa ett oavgjort resultat eller en seger (dubbelchans) spelas med medel.

/Puyol