Vi fortsätter på den inslagna vägen med Premier League-fotboll där vi skiftar fokus till söndagen med spel i Wales och Liberty Stadium där två obesegrade lag ska drabba samman. Swansea tar emot Manchester United i ett möte mellan två lag som kan sikta högt uppåt i tabellen, men där jag ändå gillar det ena lagets möjligheter till poäng i en match som borde bli jämn.

  • Match: Swansea – Manchester United
  • Spel: Swansea dubbelchans
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 17.00 30/8

Swansea har stått för en väldigt fin inledning, även om jag tycker att man hade mer att hämta ut senast, med 5 inkasserade poäng där man är obesegrat i de 3 inledande ligamatcherna. Den fantastiska premiären med 2-2 borta mot de regerande mästarna Chelsea följdes upp med en kassaskåpssäker vinst mot Newcastle, och även om prestationen senast mot Sunderland var någorlunda blek så skapade man tillräckligt med kvalificerade målchanser för att kunna avgå med segern. Garry Monks manskap har, trots att jag är något skeptisk till den individuella kvaliteten i backlinjen, goda möjligheter till att upprepa fjolårssäsong där jag i första hand är väldigt imponerad över det materialet man har tillgång till från mittfältet och framåt. Man är starkt här hemma på Liberty Stadium där man är skickligt på att förflytta bollen men även ställa om på flankerna. Andre Ayew är ett ruskigt fint tillskott och har öppnat riktigt bra tillsammans med Bafetimbi Gomis på topp som har målat i samtliga matcher hittills.

Hemmalaget kommer till spel med truppen intakt utan varken skador eller avstängningar att bekymra sig över.

swansea_200x200manu_200x200

Manchester United har i veckan lyckats kvalificera sig för en återkomst till Champions League-gruppspelet via belgiska Club Brugge, ett oerhört viktigt steg tillbaka för klubben som återigen kan fokusera på ligaspelet där man, rent resultatmässigt, har en riktigt bra inledning bakom sig. Målskillnaden 2-0 över 3 matcher där den främsta prestationen ändå kan ha varit under föregående helg i det mållösa hemmamötet med Newcastle. Man skapade mer där än vad man gjorde mot både Tottenham och Aston Villa och man är stabilt och tryggt i sin defensiv även i de Geas frånvaro, jag vill dock se den här bortamatchen som det tuffaste testet hittills där jag skulle bli väldigt förvånad om Romeros nolla inte sprack. Till det har inte bara den rätta skärpan saknats framåt, i överlag har man förhållandevis svårt för att hitta de rätta ytorna kring motståndarnas straffområde. Även om Wayne Rooney kom igång senast så var det belgiska försvarsspelet otroligt generöst. I det här mötet går man upp emot ett lag som kan styra och ta tag i taktpinnen med bollen i ägo, att jämföra med de övriga tävlingsmatcherna hittills under den här säsongen.

Bortalaget kommer, återigen, till spel med frågetecken på David de Geas status i målet. Utöver det saknas endast Adnan Januzaj och Phil Jones.


United har skapat relativt lite i sina 3 inledande ligamatcher och alltså inte gjort mer än 2 mål mot inhemskt motstånd – bidragande till att jag är skeptiskt till storleken på favoritskapet. Swansea besegrade gästerna i båda mötena under fjolåret och jag vill ge hemmalaget skapliga möjligheter till att plocka poäng på nytt. Jag tror fortfarande att man, i nuläget, är mer tryggt med sin spelmodell och vilka spelare som ska användas utefter det. Halvgarderingen på Swansea spelas med en medelinsats.

/Puyol