Vi närmar oss premiären. Endast några dagar kvar innan Liverpool och Stoke sparkar igång Premier League-säsongen 13/14 där vi förhoppningsvis har en del bra fotboll framför oss. Ett par långtidsspel har avverkats, och för egen del inleds säsongens första spel på enskild match i Wales där ett numera etablerat Swansea tar sig an de regerande mästarna Manchester United i den sena lördagsmatchen. Respekten för motståndet finns där, men anser att vårt tips ska vara svårslaget nog till närmare 2 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Manchester United
  • Spel: Swansea +0,5
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.30 17/8

Swansea (kollega Mikels säsongsspel hittar ni här) stod för en lysande insats under fjolåret där man lyckades vinna Capital One Cup där man är inne i den sista kvalomgången ut till Europa. Man landade på en 9:e plats i ligan, en placering som kanske kunde ha varit någon enstaka position högre om de avslutande omgångarna hade varit av större betydelse, där den danske legendaren Michael Laudrup tog vid där hans föregångare slutade med deras framgångsrika arbete på managerposten. Michu var ett av ligans främsta fynd ifjol med en trupp som känns än mer spännande inför den här säsongen.

Manchester United lyckades säkra och återta titeln från stadsrivalen City med ett antal matcher kvar i en säsong som blev väldigt speciell i och med att det blev Sir Alex Fergusons absolut sista som huvudansvarig under en extremt framgångsrik era. David Moyes (Everton) har hämtats in som ersättare där han har ett hyfsat svårt uppdrag framför sig att jämföra med vad landsmannen lyckades med. Inga större förändringar i truppen där bl.a. fjolårets skyttekung Robin van Persie återfinns, dubbel målskytt i helgens Community Shield-final mot Championship-laget Wigan.

Med 5 dagar före avspark är det något svårt att spekulera inför eventuella matchtrupper. Swansea har haft skador på Chico och Pablo Hernandez under försäsongen medan Man Utd drabbades av en knäskada på ytterbacken Rafael under helgen. Wayne Rooney får ses som ett stort frågetecken i och med att han har meddelat sin önskan om att få lämna laget.

_69074493_wilfried_bony_michu_get

Det ska bli spännande att se hur marknaden rör sig närmare avspark. 2 ggr insatsen på att Swansea plockar minst en poäng i premiären känns dock väldigt intressant på förhand. Hemmalaget är definitivt ett lag för den övre halvan förutsatt att Europa League-spelet inte skulle störa alltför mycket där jag tippar på att ytterst få lag kommer lyckas besegra svanarna på Liberty Stadium under den kommande säsongen. Ett tryggt grundspel och en hel del kompetens har förstärkts med nyförvärv som Bony, Shelvey, Cañas, Amat och Pozuelo. Man har gått väldigt bra under försäsongen med 8 segrar på 9 matcher (träningsmatcher samt cupkval) med målskillnaden 32-1.

David Moyes har tidigare fått kritik för hur han brukar lägga upp försäsongsträningen. Under hans dryga 10 år med Everton var det ytterst sällan laget fick någon vidare start, undantaget fjolåret där den positiva inledningen var en sällsynt sådan. Man har stått för ett par svaga resultat och prestationer under sommarens träningsmatcher där man haft svårt mot såväl asiatiska motståndare som svenska AIK samt spanska Sevilla. Anser att man måste upp ytterligare en nivå än det som visades upp mot Wigan (2-0 seger) under helgen, även om det var den främsta försvarsinsatsen så här långt. Det mest lysande nyförvärvet är Wilfried Zaha som hämtades in från nykomlingarna Crystal Palace i en i övrigt tunn silly season.


Spelar dryga medelinsatsen på Swansea +0,5. Spelet är detsamma som dubbelchans/halvgardering, dvs hemmaseger eller ett oavgjort resultat.

/Puyol