Toppstriden i Premier Leauge är i stort sett avgjord med Chelsea som segrare och Man C, Man U och Arsenal kniper var sin Champions Leagueplats. Man City kämpar fortfarande om direktplatsen till Champions League medan motståndarna Swansea inte har något att spel för mer än placeringar i ligan.

Swansea – Manchester City
Spel: Man C vinner och över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.40 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 14.30

Swansea har riktigt fin form med tre raka segrar mot Newcastle, Stoke och nu senast besegrade man Arsenal på Emirates med 1-0. Man har spelat riktigt bra fotboll där offensiven har imponerat allra mest med 6 mål framåt. Man besegrade som sagt Arsenal på bortaplan senast i en match där man var väldigt tillbakatryckta genom matchen men i matchen slutskede lyckades Gomis, som var tillbaka från skada, trycka in segermålet. Han visade sig återigen viktigt för Swansea i deras offensiva 4-3-3 uppställning där han gjort mål i sina fyra senaste framträdanden. Man har normalt svårt för Man City då man åkt på stryk i fyra av de fem senaste mötena men visst kan man störa dem och att man åtminstone kan göra ett mål här tror jag utan tvekan. Man har fin form och kommer ge Man City en match inför sina hemmafans även om jag inte tror man räcker till riktigt… Swanseas försvarare Angel Rangel är tveksam till start här. Caroll, Naughton, Oliveira, Routledge och Amat saknas alla fortsatt.

Manchester City spelar otroligt målglad fotboll för dagen med 10 mål på lagets tre senaste matcher. Senast krossade man QPR fullständigt med 6-0 efter att ha mött ett QPR som pressade högt i banan och gick bort sig fullständigt. Tacksam uppgift för City som tog tillvara på den och kommer med en rejäl portion av självförtroende till den här drabbningen. Målkungen Sergio Agüero, 3 mål senast, fortsätter att imponera då han gjort mål i sina fem senaste framträdanden och på dessa har han gjort hela 8 mål! Han har hela 5 mål ned till tvåan i skytteligan vilket innebär att han med all sannolikhet kommer vinna skytteligan i Premier League. Med hans målform känns det här spelet riktigt intressant. Man City får klara sig utan Samir Nasri som är borta de återstående två matcherna. I övrigt har man full trupp att tillgå. Man har tre poäng ned till tvåan Arsenal i tabellen och fem poäng ned till fyran Man United vilket innebär att en seger här gör att laget kniper en av direktplatserna till Champions League! City har gjort flest mål av alla lag i Premier League, 77 mål, och det mesta talar för att man även här kommer trycka in ett par bollar.

Kort summering: 
Båda lagen är starka i sina offensiver och så här i slutet av serien är det knappast något av lagen som sparar på krutet. Swansea vill ge sina hemmafans en bra sista match för säsongen vilket gör att man vill framåt här. Man City är på jakt efter direktplatsen till Champions League vilket gör att man vill framåt. Såväl Swansea som Man City är formstarka för dagen och jag tror på en målrik tillställning här där City är det starkaste av lagen.