Det europeiska cupspelet fortsätter för de svenska lagen där bl.a. Elfsborg vevade i Champions League-kvalet igår. Nu över till ett inte lika lukrativt Europa League, där ett av våra svenska bidrag kunde ha fått en något bekvämare lottning. Liberty Stadium i Wales står som spelplats när engelska Premier League-laget Swansea ska ta emot Malmö. Jag gillar favoriten, men garderar upp mig med ett asian handicap.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League-kval
  • Match: Swansea – Malmö
  • Spel: Swansea -1 (asian)
  • Odds: 1,72 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45 1/8

Swansea spelar nu sin allra första match i dessa sammanhang sedan 1991 när man ger sig in i den här kvalomgången. Man stod för en lysande säsong ifjol där man ska vara ett lag precis på den övre halvan i ligaspelet, där det här ses som ett fint äventyr för Michael Laudrup och hans manskap. Malmö är här via en position i toppen ifjol, något man har bibehållit till den här säsongen där man är det laget som närmast skuggar rivalen Helsingborg. Skåningarna massakrerade skotska Hibernian i den första rundan, där man vann med totalt 9-0 över 180 minuter.

Swansea kommer till spel utan mittbacken Chico Flores pga skada med frågetecken på Pablo Hernandez. Malmö har ett par skador sedan tidigare, där Dardan Rexhepi, Ivo Pekalski och Matias Concha inte finns med i matchtruppen.

Michu-makes-it-1-1-2103111

Premier League-lagen sägs ha en något trött inställning (Chelsea tyckte visserligen annorlunda för någon månad sedan) till den här turneringen. För Swansea är det här dock en väldigt stor match där en plats i Europa betyder otroligt mycket. Svanarna från Wales, som nu ska göra sin tredje säsong i PL, har nu etablerat sig i ligan där framgången i en av cuperna (seger i ligacupen) säkrade en plats i den här kvalomgången.

Malmö är, tillskillnad från motståndet, mitt uppe i Allsvenskan och därmed i matchform. Samtidigt så såg man något slitet och segt ut i helgen där man spelade utan energi i förlustmatchen borta mot Gefle. Ett helt annat motstånd nu med ett spelsätt som de ljusblåa kan få svårt att hantera. MFF spelar gärna på sitt bollinnehav, och det på ett väldigt bra sätt mot inhemskt motstånd, något man inte kommer få chansen till nu där man kommer tvingas till att jaga än mer.

Swansea har, utöver en briljant spanjor i Michu som var ett riktigt fynd inför fjolåret, ett väldigt tryggt grundspel i sitt kortpassningsspel som dikterar villkoren för var den här matchen ska ta vägen. Man har ett väldigt spelskickligt lag, något som känns än mer tydligt hemma på Liberty Stadium, där man kommer skapa en del förflyttningar i Malmö-försvaret. Man har adderat ett par intressanta nyförvärv i truppen där bl.a. Bony, Cañas, Shelvey och Pozuelo ingår med 7 raka segrar under försäsongen med målskillnaden 28-1, även om Reading (jumbo i Premier League ifjol) har varit det svåraste motståndet.


Spelar Swansea med -1 handikapp, asian. Hemmalaget måste alltså vinna med minst 2 bollar, men om segern skulle stanna på uddamålet så får man insatsen strax över medel åter.

/Puyol