En ny Premier League-arena ska gästas för ytterligare en match denna söndag. Även här två lag som är inblandade i den nedre regionen av tabellen där Swansea välkomnar Crystal Palace till Liberty Stadium. Även här misstänker jag att en favorit kan stå inför vissa svårigheter där jag åter testar en halvgardering med en mindre insats.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Crystal Palace
  • Spel: Crystal Palace dubbelchans
  • Odds: 2,06 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 17.30 2/3

Swansea har som bekant inte gått lika starkt att jämföra med fjolåret där man bland tog hem en av cuperna för att sedan landa på en högst stabil placering i mittenskiktet. På managerposten har Michael Laudrup ersatts av spelaren Garry Monk som trots tidig framgång med seger i det walesiska derbyt (Cardiff) åter har saktat ner något. Uttåg ur FA-cupen följdes upp med en ny förlust i förra helgens häftiga möte med Liverpool (3-4) där man nu senast i veckan även trillade ur Europa League där Napoli blev något för svåra över två matcher. Ett fåtal dagar senare ska man ladda om till något som kan utveckla sig till en nedflyttningsstrid där man nu endast placerar sig 4 poäng närmsta lag nedanför strecket.

Hemmalaget får alltjämt klara sig utan Michu men även Jonjo Shelvey som gick sönder förra helgen. Frågetecken på både Nathan Dyer samt Leon Britton som är tveksamma till spel.

7906-lsh

Crystal Palace är nu två poäng upp på Sunderland (närmast nedanför strecket) vilket får ses som en bedrift med tanke på vilken katastrofal inledning nykomlingen hade med förluster i 9 av de 10 första matcherna. Trots förlust senast mot Manchester United, där prestationen var godkänd i överlag, har man lyft sig avsevärt på slutet där Tony Pulis intåg som manager har varit ett riktigt fint drag. Man har visat mer kraft framåt, även om man alltjämt kan vrida upp målproduktionen, men i första hand är det defensiven som har rättats till och lyft sig avsevärt vilket har stått som grund för många poäng samtidigt. Noterbart att man nu måste gå 3 månader tillbaka för att hitta ”Eagles” senaste förlust mot ett lag från den undre halvan av tabellen.

Bortalaget kommer till spel med full trupp utan varken skador eller avstängningar.


Swansea är i större utsträckning mer trygga i sitt grundspel där man i vanlig ordning är väldigt skickligt på att hålla i bollen. Samtidigt har man visat upp en tendens till att vara något ineffektivt med det att gå på mot låga försvarslinjer vilket har varit väldigt vanligt för de lagen som har gästspelat här på Liberty Stadium där man inte har vunnit mer än 4 av 13 ligamatcher så här långt. Rent strategiskt är det något som dagens bortalag behärskar och kan man även minimera misstagen på egen planhalva så kan man vara på god väg mot en poäng. Tidigare nämnde Pulis med mångårig Premier League-rutin sätter försvaret främst där jag vill tro att man kommer försöka spela väldigt tätt och kompakt framför eget straffområde vilket kan frustrera ett motståndarlag som kan få svårigheter med att hitta luckorna för den avgörande passningen.

Spelar en låg insats på bortalaget att ta poäng, halvgarderingen/dubbelchansen testas.

/Puyol