Liberty Stadium, där går lördagens Viasats TV-sända 16.00-match, när Swansea välkomnar Chelsea. Går på favoriterna i den här matchen som ser starka ut i nuläget samtidigt som det ena laget får klara sig utan sin kanske viktigaste spelare på en utsatt position ett tag framöver.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Chelsea
  • Spel: Chelsea över 1,5 mål
  • Odds: 1,74 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Chelsea fick, efter en flygande start, känna på sin första förlust (2-3) förra helgen i seriefinalen hemma mot Manchester United. En match där man stundtals spelade riktigt bra framtills man drabbades av två röda kort vilket har fått en hel del efterspel. Ser dock inte att det ska påverka negativt till den kommande matchen sett till spelet, framförallt anfallsspelet, som har funkat riktigt bra med Juan Mata och nyförvärvet Eden Hazard som de mest lysande stjärnorna på banan.

Bortalaget får klara sig utan kaptenen John Terry i mittlåset som fortfarande är avstängd. Vice-kaptenen, och den andra veteranen, Frank Lampard är fortfarande skadad. Branislav Ivanovic och Fernando Torres är tillbaka efter sina avstängningar, som avtjänades i veckans ligacupmatch.

Hos Swansea har managern Brian Laudrup ett tufft jobb framför sig i jakten på framgång och att svara upp till flyktade Brendan Rodgers (Liverpool) succé ifjol. Sagan har inte fått en lika framgångsrik start den här säsongen, något bidragande till det är att Scott Sinclair, Joe Allen och Gylfi Sigurdsson, som fick ses som de mest framstående utespelarna ifjol, inte finns med i truppen idag. Spanjoren Michu, som hämtades in från Rayo Vallecano, har dock varit en riktigt fin bekantskap så här långt.

Swanseas smekmånad, som varade under de inledande två omgångarna med 8-0 framåt i målskillnad, är över. Man brukar säga att det andra året för en nykomling som lyckas brukar bli något tuffare och sett över de senaste 7 matcherna har man endast vunnit en, där man har släppt in minst två mål eller fler i 5 av dom. Man stod upp bra senast borta mot Manchester City men tycker snarare att de regerande mästarna såg ruskigt bleka ut.

Försvarsspelet har sviktat och i den här matchen får man klara sig utan målvakten Michel Vorm från start, ett stort avbräck i och med att holländaren var en av fjolårets stora utropstecken i ligan. Det råder även tveksamheter kring mittbacken Chico som har varit given så här långt. Kyle Bartley kan inte ersätta isåfall då han också är skadad. Den ordinarie vänsterbacken Neil Taylor är långtidsskadad sedan tidigare.

Med dessa förutsättningar så bör iallafall favoritskapet på London-laget inte bli mindre. Offensiven har sett riktigt vass ut mot slutet och i de 4 senaste ligamatcherna har man gjort 12 mål framåt, och det utan att ha någon ”9:a” (Fernando Torres) i någon som helst form vilket är hyfsat imponerande. I 7 av 9 ligamatcher har man fixat den här linan.

_____________________________________________________________________

I vanlig ordning så föredrar jag överspelet/lag framför 1×2-spel. Spelar på att Chelsea gör minst 2 mål i matchen.

/Puyol