Returmöte i den andra semifinalen av den engelska ligacupen. Sensationen Bradford från League Two står finalklart  och nu står det mellan Swansea och Chelsea att kvittera ut den andra biljetten till Wembley. Hemmalaget har skapat ett riktigt snyggt utgångsläge och Chelsea, som gällde som favoriter på förhand, har en väldigt tuff uppgift framför sig.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Capital One Cup, England
  • Match: Swansea – Chelsea
  • Spel: Swansea +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,675 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Swansea är alltså i förarsätet till en historisk final som de även har en fantastisk chans att vinna. Man har med sig 2-0 från London (bortamålsregeln gäller inte här) och Chelsea måste vinna med två bollar för att åtminstone få till en förlängning.

Swans kommer till spel utan rotationsspelaren Kemy Agustien medan Neil Taylor är långtidsskadad sedan tidigare. Gerhard Tremmel, som har gjort det bra när han väl har spelat, kommer troligtvis få chansen på nytt istället för Michel Vorm i målet. Chelsea får klara sig utan David Luiz, Jon Obi Mikel och Victor Moses. John Terry kan eventuellt vara tillbaka.

Sett till den pågående säsongens tävlingsmatcher så har Swansea endast förlorat 2 av 15 hemma på Liberty Stadium medan Chelsea har vunnit 10 av 17 utanför Stamford Bridge. Sedan Swansea tog steget upp till the premiership så har de båda lagen drabbat samman vid två tillfällen på walesisk mark, båda matcherna har slutat 1-1. En seger vardera i London. Trots att de båda Swansea-målen i det första mötet gjordes via individuella misstag så har man i överlag hållit relativt jämna steg med fjolårets Champions League-mästare, rent spelmässigt, i de två matcherna (under den här säsongen) där lagen har gjort upp med varandra.

Chelsea har såklart en högre grundkapacitet och fler matchvinnartyper, men trots att man har kunnat visa upp en och annan imponerande seger, även under Rafa Benitez ledning, så är prestationerna från match till match alldeles för ojämna. Här måste man jaga ett resultat, och det är just i dem matcherna man har varit som mest uddlöst. Ett bra exempel på det är (bland ett par andra, QPR och Southampton i ligaspelet efter nyår) det första cupmötet lagen emellan där jag egentligen inte tycker att man skapade något av värde när man verkligen behövde det. Jag tycker inte alls att man känns särskilt pålitligt i nuläget.

Kvällens hemmalag är inne i en väldigt fin period just nu och jag imponeras över jämnheten i deras spel. Utöver att man kliver in i det här mötet med en ledning, och det jag tror kommer göra motståndarnas väg till finalen ännu svårare, så är det Swanseas trygghet med boll som kan bli avgörande. Man mår nog inte sämre av att spela den här matchen inför en entusiastisk hemmapublik som ser detta som en final.


Jag spelade på samma spel i det första mötet till ett något högre odds och det höll – och jag vill nog tro att det kan gå vägen även den här gången. Över 2 ggr på hemmalaget att klara sig utan förlust (+0,5) var min första tanke tills jag reagerade på oddshöjningen på det här alternativet. Spelar +1 (under ”fler asian handicap”) på Swansea, vilket innebär spelvinst via hemmaseger eller oavgjort, samt pengarna tillbaka ifall man skulle förlora med uddamålet.

/Puyol