Då var det äntligen dags för en en efterlängtad match både för spelarna och supportrarna till respektive lag, finalen av den engelska ligacupen mellan Premier League-laget Swansea och den stora sensationen, League Two-laget Bradford. Lär bli fantastisk stämning på Wembley där det ena laget kommer få fira den största triumfen i sin klubbhistoria. Jag väljer att backa upp det högre rankade laget som jag ser som en bra favorit när vi närmar oss avspark.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Capital One Cup, England
  • Match: Swansea – Bradford
  • Spel: Swansea -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,10 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00

Swansea har pendlat något i sina prestationer ända sedan finalplatsen stod klar, och det efter att ha nollat Chelsea över ett dubbelmöte. Man har även slagit ut Liverpool på vägen, samma motstånd som man blev överkört av förra helgen. Man har sett tydliga tecken på att allt fokus har legat på den här finalen och efter tufft matchande under en period så har man nu fått vila under veckan, där ett par nyckelspelare även ställdes över i den senaste ligamatchen. Bradford har chockat den här fotbollsnationen genom att ta sig hela vägen till den här cupfinalen, och man är det första division 4-laget på 51 år att lyckas med den här bedriften där man har slagit ut PL-lagen Wigan, Arsenal och Aston Villa. Man befinner sig på en 11:e plats i League Two och kan alltså, otroligt nog, vara med i Europa Leagues gruppspelsomgång till nästa säsong.

Bradford kommer testa mittbacken Rory McArdle under matchdagen. Swansea får dessvärre klara sig utan spanjoren Chico Flores i mittlåset då han inte har hunnit återhämta sig efter skada.

I vanliga fall brukar jag ytterst sällan spela på raka- eller handikapp-segrar i fotboll, men här ser jag mitt läge att ändra på det när oddsen på över 1,5 mål och -1 (3-vägs) på favoriten skiljer så pass mycket. Speciellt då jag har en stark tro av att ”swans” kan undvika att släppa till något spelmål, och är man vaksamt nog på eventuella fasta situationer för motståndarlaget så anser jag att man ska ha tillräckligt med spel i sig för att göra minst två mål framåt.

Bradfords fantastiska saga tar slut i och med den här finalen och det på ett mindre lyckat sätt, hävdar jag. Framförallt så har man gjort det riktigt, riktigt bra hemma på kompakta Valley Parade där man bl.a. slog ut Arsenal via straffsparkar, även om den främsta insatsen kan ha varit det andra mötet mot ett mentalt tröttkört, iallafall runt den tiden, Aston Villa i Birmingham där en 2-1 förlust räckte för att hämta ut finalbiljetten. Förväntar mig att det kommer bli ännu mer försvarsspel i den här matchen med många längre bollar på Hanson/Wells.

Swansea lär känna av en del press av att favoritskapet borde vara stort, men samtidigt så lär man vara mer vaket på att inte underskatta motståndet likt sina Premier League-kollegor, vilket kommer vara en av nycklarna i det här mötet. Det jag verkligen gillar med svanarna inför den här matchen är deras trygga agerande med boll, där man allt som oftast är väldigt bekväma i sitt spelsätt, oavsett motstånd. Man kommer dominera bollinnehavet på den neutrala planen och kontrollera matchrytmen över större perioder. Man har många skickliga passningsspelare som kan slå de avgörande bollarna genom en lågt ställd backlinje.


Det blev ett stort äventyr, men det tar slut här när sensationens resa dör ut mot walesiskt motstånd. Swansea fiskar in sin första cuptitel i denna final via en seger med minst två mål, spelas med en medelinsats.

Spelar även ett dubbelsystem, hämtad från Bet365 för totalt 2/10 units:
Swansea över 6,5 hörnor 1,66 + Swansea håller nollan 1,90 + Michu målskytt 1,72

/Puyol