Klassisk, engelsk nyårsfotboll och ingen vila för Premier League-spelandet. Hämtar ett objekt från Wales där Swansea och Aston Villa ska drabba samman i jakten på de första poängen för 2013. Det ena laget ser snäppet vassare ut, eller snarare att det ena gänget ser något sämre ut i nuläget beroende på hur man ser på saken, och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Swansea – Aston Villa
  • Spel: Swansea över 1,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Medan Swansea, trots en inte särskilt övertygande insats, stod för en helt okej skalp genom att bortabesegra Fulham, så fortsatte Aston Villa sin kräftgång genom att inkassera ytterligare en förlust, och det mot bottenkollegan Wigan. Delar av publiken började knalla hemåt redan efter en timmes spel och man kan nog lugnt konstatera att tongångarna är något mer positiva hos det ena laget

Swansea har inga nya skador att oroa sig över. Vänsterbacken Neil Taylor är borta sedan tidigare pga ett benbrott. Inte lika muntert hos Aston Villa som har en hel del skador att brottas med. Ron Vlaar, Gabriel Agbonlahor, Darren Bent, Charles N’Zogbia, Nathan Baker och Gary Gardner är inte tillgängliga. Richard Dunne och Stilian Petrov är borta sedan långt tidigare. Brett Holman börjar något överraskande på bänken.

En fin förstärkning att hemmalaget återfår succé-spanjoren Michu i elvan, som är med i den absoluta toppen av Premier Leagues skytteliga med sina 13 mål, efter att ha missat lördagens segermatch pga skada. Även ytterbacken Angel Rangel, som det var ett frågetecken på, är tillgänglig för spel.

Aston Villa har haft en blytung julperiod och man mår inte särskilt bra just nu. Man har nu 0-15 i målskillnad från sina tre senaste matcher och skrämmande nog så har kanske målvakten Brad Guzan varit lagets främsta spelare under dessa matcher. även om jag, just i detta nu, kanske kan se det som en liten fördel att komma bort från pressen och besvikelsen i Birmingham och Villa Park. Det betyder dock inte att den här uppgiften ska bli mindre tuff för det och i överlag spelar man helt utan självförtroende i nuläget. Rent spontant så ser jag inte varför man skulle vända på trenden just här och det behöver skjutas in förstärkningar till den här unga truppen under detta transferfönster.

Swansea har stått för en fullt godkänd insats så här långt där man parkerar på en 10:e plats i tabellen. Fjolårets nykomling löper, tillskillnad från motståndet, ingen risk att ramla ur den här säsongen heller och via en seger kommer man upp över 30 poäng. Man fortsätter att trumma på med sitt kortpassningsspel, dessvärre så är man inte fullt så effektivt alla gånger men när man väl spelar på topp så kan man störa samtliga lag i ligan. De senaste resultaten, bortsett från den galna torsken (3-4) mot Norwich, har varit bra där man bl.a. har tagit poäng mot Man Utd hemma på Liberty Stadium där nivån på prestationerna i anfallsväg brukar vara stabila. Man är betydligt tryggare i sitt grundspel, att jämföra med motståndarna, och får ses som en bra favorit inför det här mötet. Förväntar mig att man kommer kunna sätta Villas något skakiga backlinje i rörelse med sitt passningsspel.


Siktar nu mot mitt åttonde raka överspel/lag från Premier League, och jag tror nog att hemmalaget borde kunna skapa tillräckligt för att fixa det här. Swansea att göra minst två mål i matchen spelas med en medelinsats.

Ett gott nytt år önskar jag och resten av Team SpelaSpel!

/Puyol