Förlorarna i semifinalerna ska göra upp i turneringens näst sista match. Det vill säga bronsmatchen. Sverige åkte ut mot Finland och USA mot Ryssland. De gemensamma nämnaren från matcherna var att förlusterna var överraskande samt att inget av lagen kom upp i den nivån lagen visat upp tidigare under turneringen. Är det något av lagen som har hämtat sig från semifinalen?

  • MatchSverige – USA
  • Liga: JVM
  • Speltips: Money line USA
  • Odds: 2,02@ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 5/1, 15:00

sweden-flag V.S usa

Sverige åkte ut mot värdnationen Finland i semifinalen. Efter att ha gått obesegrat genom hela gruppspelet och kört över Slovakien i kvartsfinalen var det inte mycket som stämde mot finnarna.
Trots att Sverige tog en tidig ledning i mitten av den första perioden av R. Asplund fanns det inte mycket spel som stämde. Svenskarna spelade uddlöst, krampaktigt och väntade på att någon annan skulle ta tag i initiativet. Det ledde till att Sverige gjorde sin allra sämsta period i mellanakten och tappade matchen till underläge 2-1. Notera att Sverige åkte på flertalet riktigt konstiga och svårmotiverade utvisningar.
Trots en hel tredje period att skapa möjligheter kom det ingenting från svenskarna och laget sköt inte ett skott på mål under matchens sista sju minuter. Matchen slutade därmed 1-2 gulddrömmen var därmed över.

USA fick ta sig an Ryssland i sin semifinal. Det efter att ha slutat tvåa i grupp A och avvärjt Tjeckien i storartad stil i kvartsfinalen. Det började så bra för amerikanarna likaså och tog ledningen drygt nio minuter in i den första perioden.
Den andra perioden var däremot medioker från lagets sida och Ryssland var det klart bättre laget. Något som dessutom resulterade i sig i målprotokollet. Ryssland vände matchen till ledning 2-1. Ryssland vann bland annat skotten i mellanakten med 13-5.
I slutperioden kom forceringen från USA, men pucken ville inte in i mål. Ett heroiskt uppoffrande Ryssland svarade för en stark defensiv och slit. Trots rejält tryck och powerplay-möjlighet uteblev målen och amerikanarna åkte därmed ut med samma siffror som i den andra semifinalen.

Ett möte under gruppspel mellan nationerna.
Då vann Sverige med matchens enda mål, 1-0. En svensk seger som stavades Linus Söderström som svarade för fyrtiosex räddade skott och gjorde en av sina livsmatcher.

Vilket lag kniper bronset?
Sverige gjorde allt mot Finland som laget sagt innan att dom inte skulle göra. Sverige blev passivt och hade ofantligt svårt att skapa lägen. USA hade till skillnad chanser att kvittera och vinna över Ryssland, men där var det motståndarnas defensiv och målvaktsspel som stoppade för det.
USA är på förhand favoriter enligt många experter att bronset skall bli deras. Målvakten A. Nedeljkovic svarade i intervjuer att laget inte ska åka hem utan medalj. Medan Sverige har lagt fokuset på att klaga på domarinsatsen i semifinalen och det står även klart att coachen R. Grönborg gör sin sista match som förbundskapten för småkronorna.
Amerikanerna verkar vilja ta matchen betydligt seriösare än vad svenskarna gör. Dessutom vill laget ha revansch från gruppmötet när Sverige lyckades på ett märkligt sätt nolla USA.
Sverige misslyckades i förra JVM’s bronsmatch mot Slovakien och trots att laget spelar sin tionde raka medaljmatch i JVM är känslan på förhand det är ett uppgivet Sverige som idag kommer känna av saknaden av W. Nylander och Ollas-Matsson.
Mitt spel blir USA som segrare till 2,02 hos Unibet.