Bandy-VM, där Sverige ställs mot gruppens slagpåse, USA. Inget snack om att Sverige kommer att vinna, det erbjuds inte ens odds på det, det här blir bara en fråga om hur många bollar USA’s målvakt får hämta ur nätet. Spana in spelet!

Match: Sverige – USA (Bandy)
Tips: 1:a (-13,5)
Odds: 1,75 @ Betsafe
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2011-01-26 14:00

Motivering:

Som sagt, en match där frågan som ställs är hur många gånger Sverige får nätet att rassla. Efter att ha tappat 3-0 och bra spel mot Finland till 4-4 och förlust efter straffläggning så har man spelat upp sig. 12-0 mot Norge och 7-2 mot Kazakstan igår, där spelet fungerade riktigt bra, och allt från soloåkningar och snygga framspelningar fungerade, likväl som avsluten såg vassa ut. Klasspelare i laget med namn som Edlund, Karlsson, Mossberg, Berlin, Andersson, Edling m.fl., som alla har bra fart under rören och som håller hög klass.

USA är gruppens stryklag, slagpåse, bottenskrapare… you name it! Mot Ryssland förlorade man med förkrossande 17-0, siffror som kunde varit bra mycket större. Senast, igår, mötte man Finland, där siffrorna skrevs till 13-2 i fördel till våra grannar i öst, då resultatet var i underkant. Sverige har spelare som har lättare att göra mål mot dåligt motstånd, se t.ex. Edlund, som kan smälla in uppemot 9 kassar själv mot bottengängen i Elitserien, medans han har svårare att prestera mot toppkonkurrenterna. USA är ett lag som jag tvivlar på att de knappt skulle ta en plats i Elitserien, och då förstår ni själva vilken klass de håller.

Förvisso kan det bli en del rotation när man har uppemot 10 bollars marginal, men att göra mål är kul, och visst hägrar ändå den där skyttekungstiteln för Edlund och gänget där på topp. Nej, den här matchen blir i princip 90 minuters spel mot ett mål.

God spellycka,
/Blixt