Våra svenska småkronor är JVM-final där man inatt ställs mot Ryssland. Svenskarna gjorde en bragdmatch i semifinalen där man vände ett 0-2 underläge till en 3-2 vinst efter straffar, vilket var en riktigt välförtjänt seger. En helt annan typ av match väntar inatt än den mot finnarna, vilket gör att jag tror hårt på detta spel.

  • Match: Sverige U20 – Ryssland U20
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.62
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 02.00

Sverige har som sagt gjort en bragd som ens har tagit sig till denna final. Man har inga stora stjärnor i laget, men man sliter verkligen för varandra. Både mot ryssarna och finnarna har man legat under stora delar av matchen. Men man trampar igång maskineriet och ger sig verkligen inte. En sån som Max Friberg trodde jag verkligen skulle komma bort mot större lag, men han har bevisat motsatsen och blir bara bättre och bättre för varje match.

Senaste matchen var det ett defensivt Finland man mötte som backade hem och gjorde det otroligt trångt i mittzonen. Dagens match kommer få ett helt annat ansikte tror jag, då ryssarna inte direkt är någon lagmaskin som är kända för sina taktiska drag. Forwards i Ryssland deltar inte särskilt aktivt i försvarsarbetet, utan fiskar mest kring blålinjen för att kunna dra iväg på sina hypervassa kontringar.

Det öppnar för en match där lagen byter chanser med varandra. Och med tanke på att jag inte är särskilt imponerad av någon av lagens målvakter så borde det innebära ett målkalas. Jag anser även att Sverige har riktigt goda chanser om man sätter press på Ryssland och tillbringar mycket tid i offensiv zon.

Därför spelar jag även 2/10 units på en Svensk vinst till 2.55

Nu gräver vi fram guld i Kanada!

/e@sy