Det är dags för kvartsfinaler  i junior-VM och det blir ett derby direkt när småkronorna idag möter Finland i kvartsfinal. Sverige har övertygat medans Finland haft det klart tyngre hittills, samtidigt som de faktiskt spelat ganska okej. Jag kommer inte inrikta mig på en vinnare idag, utan kommer istället testa i ett total spel med lite lägre insats.

  • Match: Sverige – Finland
  • Speltips: Över 5.0 mål
  • Odds: 1.95 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/1, 21.00

Sverige har imponerat hittills och har plockat full pott än så länge. Tittar man på Sveriges spel så tycker jag att man har imponerat mest framåt. Man har gjort 18 mål och är nästan 50-procentiga i powerplay vilket är otroligt bra. Förstafemman med Nylander-Lindblom-Holmström har imponerat och är ett ständigt hot framåt. Jag tycker nästan alla i laget har hittat sina roller bra och med lite flyt kan man säkert gå till en final. Däremot krävs det att man förbättrar sin defensiv isåfall. Nu har man bara släppt in sex mål hittills och då kanske man undrar varför jag klagar på det defensiva arbetet? Sverige har släppt in få mål, men egentligen är väl Ryssland enda riktiga motståndet man har haft enligt mig. Möjligtvis att Tjeckien har utmanat litegranna. Just i de matcherna tycker jag ändå på nåt sätt att man haft lite problem. Man släppte in två mål mot båda Ryssland och Tjeckien, men det fanns bud på mer. Linus Söderström har varit väldigt bra i kassen och man har varit bra framför egen kasse. Det stora problemet man haft är att man tappat tredje man i anfallszon väldigt mycket. Det blir mycket målchanser och många spelvändningar. Det känns som att någongång kan det straffa sig rejält. Framåt är jag inte orolig heller trots att man möter ett bra lag defensivt. Mål kommer vi göra, frågan är bara hur många det blir framåt och hur bra vi spelar defensivt.

Finland har spelat väldigt tight i turneingen. Ska man jämföra grupperna så är Finland grupp bra mycket starkare skulle jag tro. Man har både USA och Kanada som får ses som favoriterna i den här turnering. Slovakien kom trea i gruppen och kan överraska medans Finland intog fjärdeplatsen. Den här gruppen är stark och det är faktiskt inte så konstigt att man kommer så ”dåligt” som fyra. Man har haft lite oflyt framåt samtidigt som man mött ett par starka motståndare. Man har en målskillnad på 5-8 på fyra matcher och då är det svårt att tro att denna match kommer gå över. Jag tror dock att man kommer få lite utdelning idag med tanke på att Sverige varit såpass slarviga som man varit. Historiskt sett så har det faktsikt blivit en hel del mål mellan dessa lag och man har knäckt linan i tre av fem matcher under mästerskapen. De andra två har slutat med exakt fem baljor. Finland är tighta bakåt, men möter idag ett riktigt bra lag offensivt. Mål kommer man släppa in och jag tror även att man kan få lite bättre utdelning än vad man fått hittills. Man har spelat bättre än resultaten visar.

Tidigare möten:
2014-01-05 Sverige – Finland 2-3 (OT)
2013-12-28 Sverige – Finland 4-2
2012-12-31 Sverige – Finland 7-4
2012-01-03 Sverige – Finland 3-2 (e.str)
2009-12-31 Sveiger – Finland 7-1


Jag tror på en ganska öppen match och jag tror att båda lagen klarar av att göra minst två mål var idag. Mitt spel idag till ett riktigt fint odds blir alltså över 5.0 mål till oddset 1.95 hos Pinnacle. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden