Nu börjar allvaret, det är dags för slutspel. Vårt kära Sverige ska ta sig an Tyskland i kvartsfinal. Dröm motstånd för Sverige med andra ord och den här matchen kan väl bara sluta på ett sätt? Häng på!
 

Sverige – Tyskland
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.90 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.15

Sverige som inledde årets VM ganska uselt genom att åka på stryk mot Norge efter straffar men har sedan spelat upp sig rejält. Efter det tog man fyra raka segrar där 6-2 segern mot USA utmärker sig mest resultatmässigt. I senaste matchen förlorade man med 3-2 mot Kanada efter att man lagt sig. Jag tror utan tvekan att Sverige kunde kvitterat om man ville göra fler och framförallt bättre försök att kvittera matchen men det gjorde man inte och fick därför möta Tyskarna som tillsammans med Norge är de sämsta lagen i kvartsfinal.

Tyskarna inledde starkt genom att slå Ryssarna, Slovakien och Slovenien i de tre första matcherna. Men efter det har man haft det tuffare då man åkt på stryk mot Finland, Danmark och nu senast Tjeckien. När lagen väl kommit in i spelet så vägde Tyskarna alldeles för lätt mot de tuffare lagen. Nu väntar tufft motstånd igen och nu är det inte längre gruppspel utan nu är det vinna eller försvinna som gäller och då tror jag knappast Tyskland kan mäta sig med Sverige.

Det ska vara stor kvalitetsskillnad mellan dessa lagen. Sverige får tillbaka Oliver Ekman-Larsson till den här matchen och det betyder oerhört mycket för laget. Det är dessutom dags för succemålvakten Viktor Fasth att ställa sig mellan stolparna igen efter att ha ”vilats” mot Kanada senast. Han har en helt suverän säsong bakom sig och han har under de matcher han vaktat buren i VM bevisat att formen är kvar ännu och han kan vara ett riktigt guldkort för Sverige. Tyskarnas lag saknar storstjärnor och jag tror inte man kommer ha en chans mot Sverige ikväll. I mina ögon är Sveriges samtliga kedjor bättre än Tyskarnas kedjor och jag kan inte se hur Sverige ska förlora detta.

Tyskarna kommer givetvis kämpa tills slutsignalen ljuder och har man lite flyt medan Sverige är ineffektiva så kan det säkerligen vara jämnt länge i matchen och kanske avgör Sverige matchen i öppen bur.