Sverige hade som väntat inga större problem med Norge i öppningsomgången av VM, men nu väntar det ett tuffare motstånd i form av Tjeckien. Ett Tjeckien som vann sin öppningsmatch mot Danmark med 2-0. Spelet blir självklart här!

  • Match: Sverige – Tjeckien
  • Spel: Sverige
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:15

Sverige hade som sagt inga problem med att besegra Norge, siffrorna slutade på 3-1 till slut. Men ett resultat kring 6-1 hade varit mer talande för matchbilden då Sverige totaldominerade händelserna. Spelare som utmärkte sig extra var Henrik Zetterberg och Erik Karlsson, två spelare som mycket väl kan ta Sverige hela vägen om dem spelar så här. Förstakedjan med Zäta, Loui och Franzén gjorde precis som man ville när man kom in på isen och Norrmännen var rejält tillbakatryckta långa stunder. Fortsätter dessa killar prestera så ska det inte vara några problem med att besegra Tjeckien.

Två skador fick man mot Norge då både Jonathan Ericsson och Fredrik Pettersson fick lov att kliva av, och av allt att döma så är det färdigspelat för Pettersson. Ser dock ingen av dessa två herrar som några större avbräck.

Kan han fortsätta leverera mot Tjeckien?

Tjeckien fick slita ordentligt hårt mot Danmark och vann bara med 2-0. Danmark stod upp bra och borde haft ledningen i matchen då man fick spela 5 mot 3 en längre stund. Men Tjeckien krångla sig ur detta efter mål från Hemsky och Tenkrat, där 1-0 kom med bara några kvar av 2:a perioden. För att störa Sverige så måste man komma upp ett par snäpp till, och jag tror inte att man fixar detta. Sverige är ett bättre lag på papperet och jag tror även man visar det på isen idag.

Pinsam publiksiffra mot Norge, men tyvärr blir det så när biljettpriserna är på tok för höga. Mot Tjeckien tror jag dock inte att många stolar gapar tomma och Sverige kommer få ett väldigt bra stöd från läktarhåll. Bwin som har 1.85 är det bara att hugga, det kommer nog sjunka.

Spelar Sverige som mot Norge så vinner man detta, punkt slut!

/e@sy