Vårt kära Sverige krigar om en OS-plats och när man idag ställs mot Spanien, ska allt avgöras. Sverige har tagit två segrar på två försök och har satt sig i en position där man till och med har råd att förlora med två bollar mot Spanien men ändå gå vidare medan Spanien kommer göra allt för att mosa detta svenska landslag. En OS-plats står på spel och så är även nerverna på plats. Sverige har sett så pass bra ut så att jag inte vågar gå emot och hittar i stället ett underspel som ser intressant ut. Häng med!

  • Match: Sverige – Spanien
  • Spel: Under 49,5 mål i matchen
  • Odds: 1,76 bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.30

Spanien åkte på en chockartad förlust mot Slovenien i inledningen och resultatet 21-24 var ett faktum. Man blev helt sönderlästa och hade i princip inget att komma med. Segern mot Iran var det dock inget snack om, vilket samtidigt inte är någon direkt värdemätare. Det enda positiva i det hela är att man har Sverige i sin grupp, som man haft det oerhört enkelt mot i de senaste mötena. De tre senaste matcherna har gått i klara vinster och det har sett dominant ut. Jag vågar dock inte lita på detta landslag fullt ut då det sett lite knackigt ut i samband med att Sverige imponerat och frågan är hur detta ska sluta? Något som sett oerhört bra ut för bägge lagen är försvarsspelet och mot Slovenien blev det endast 45 bollar i matchen. Man har Sterbik i mål och fungerar det starka mittlåset som tidigare lär detta sluta målsnålt. Offensiven har inte visat framfötter vilket är en positiv faktor och jag väljer att gå på ett underspel!

Sverige kommer till detta avgörande mötet med två raka segrar i bagaget. Iran 19-34 samt Slovenien 23-24 och fyra poäng bådar gott inför idag. Man har råd att förlora med två bollar och ändå gå vidare vilket är en bra förutsättning, men självklart går man för vinst. Bakåt har det sett riktigt bra ut och både Appelgren och Andersson i mål har presterat. Tobbe är en general av rang och styr och ställer. Som det sett ut hittills så har man goda möjligheter till avancemang, nackdelen är dock att offensiven verkligen inte fungerat mot Spanien. I de bägge två senaste matcherna har man endast lyckats näta 22 gånger om och frågan är hur det ska gå? En sak är säker och det är att det är positivt för mitt lir!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på en målsnål match mellan två lag med starka försvar. Det är även en avgörande match för bägge lagen vilket gör att vi kanske får se en försiktig inledning. Under 49,5 mål liras till en insats på medel!