Sverige spelar för att säkra plats två i grupp A och för chansen att sluta etta i gruppen ska finnas kvar. Möter ett Schweiz som ska försöka rädda kvartsfinals platsen laget innehar just nu. Båda lagen har visat någon/några dagar. Vilket lag har tagit vila åt sig på bästa sätt?

  • MatchSverige – Schweiz
  • Liga: VM
  • Speltips: Sverige -1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ William Hill
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 9/5, 20:15

sweden-flag V.S schweiz

Det är svårt att sätta vad Sverige står någonstans under VM. Laget har oftast börjat något passivt och nervöst men i vissa matcher mot bättre motstånd har det varit tvärtom. Som till exempel mot Kanada där Sverige gjorde en fantastisk första period för att i resterande perioder vika ner sig mer och mer. Det var lika mot Tjeckien, men då kunde laget komma tillbaka starkt för att kvittera och vinna efter straffar.
Sverige har besegrat Tyskland, Lettland, Österrike och Tjeckien medan den hittills enda förlusten kom mot Kanada.
Det leder till att Sverige spelat ihop elva poäng efter fem omgångar och ligger på en andra plats med fyra poäng upp till ledande Kanada.

Schweiz vet man inte heller vart laget står någonstans. En oväntad förlust i den förra matchen mot Lettland med 2-1 efter förlängning. Schweiz har bara tagit åtta poäng efter fyra matcher och då har laget ändå mött gruppens svagaste motståndare. Segrar mot Tyskland och Frankrike och förluster mot Österrike och Lettland. Slutspelsplatsen är på allvar ordentlig hotad när Schweiz har dom tre topplagen kvar att möta. Sverige, Tjeckien och Kanada.
Tabellplaceringen är fyra i grupp A med två poäng upp till trean Tjeckien och två poäng ner till femman Tyskland som ligger utanför slutspel.

__________________________________________________________________________________

Två lag som inte har haft ett jämt spel.
Sverige som gjorde en svag match mot Tyskland, men vann till slut med 4-3 efter darriga slutminuter. Däremot har Sverige glänst under stora stunder. Som till exempel första perioden mot Tjeckien och Kanada.
Schweiz däremot har inte alls spelat speciellt vidare. Laget har haft flertalet dåliga matcher och det finns klart mer att utkräva från nationen.
Sverige valde att vila helt under gårdagen och ska komma till spel laddade och fokuserade. Det svenska spelet har en hög toppnivå och löser Sverige sina försvarsproblem kan laget gå långt under VM.
Därav kommer Schweiz passa bra att ge Sverige en bra genomkörare som är en hyfsad nation, men har problem med sitt spel och målskyttet under VM. Kan Sverige få till spelet som mot Kanada under den första perioden kommer det bli en klar seger för svenskarna.
Mitt spel blir Sverige -1,5 mål till 1,75 hos William Hill.