Sverige hade som väntat inga större problem mot Lettland i öppningsmatchen. Offensiven såg riktigt bra ut samtidigt som defensiven såg rent bedrövlig ut. Nu stöter man på ett hårdare motstånd i form av Schweiz, och då kan man inte uppträda som man gjorde mot Lettland i defensiven. Tror på en fartfylld och målglad match ikväll, och till detta har jag hittat några fina spel. Kolla in!

  • Match: Sverige – Schweiz
  • Spel: Mika Zibanejad gör mål
  • Odds: 2.00 (svenska spel)
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 23.30

Sverige hade lekstuga mot Lettland, en match som man till slut vann med 9-4. Att man skulle göra runt tio mål i den matchen hade jag i beräkningarna, men att man skulle släppa in fyra puckar är ruskigt dåligt. Dom onödiga utvisningarna togs på löpande band och man märkte hur irriterad Rönnberg var över dessa dumheter. Lettland gjorde två mål i powerplay och hade sammanlagt endast 13 skott på mål, något som verkligen inte borde resultera i fyra insläppta.

Men nu är den matchen minne och ikväll blir det tuffare när Schweiz står för motståndet. Jag rekade Mika Zibanejad som poängvinnare i Sverige innan JVM började till 7.25, och jag är riktigt nöjd med det spelet efter en match. Killen vet hur man åker skridskor och har ett skott som få juniorer besitter. Det blev två mål mot Lettland och han finns med i poängtoppen, två poäng bakom Max Friberg som stänkte in fyra baljor.

Men spelare som Friberg och Collberg tror jag inte alls kommer hamna före Zibanejad i poängligan. Dom må briljera mot lag av Lettlands kaliber, men i tuffare matcher så tror jag att dessa två faller bort en del. Det är i matcher av det tuffare slaget som jag tror Zibanejad kommer vara som bäst.

Nu fick han som väntat spela en hel del powerplay senast och står redo att avlossa sitt skott konstant, vilket gör att hans möjligheter till mål blir riktigt stora. Jag tror att han stänker in minst en puck idag!

Schweiz är av samma kaliber som Finland och Tjeckien skulle jag tro, möjligen lite bättre. Man blev nollade i öppningsmatchen mot Ryssland, en match som slutade 3-0 till ryssarna. Men trots att man blev nollade så var man faktiskt det lag som förde matchen långa stunder, och Ryssland ska tacka målvakt Vasilevski som räddade samtliga 40 skott i matchen.

Schweiz är utan sin stora stjärna Nino Niederreiter, som istället för JVM får spela NHL med sitt Islander. Trots detta har man ett intressant lag som mycket väl kan störa Sverige långt in i matchen. Jag tror man sätter en 2-3 puckar ikväll, men givetvis så räcker inte det för en seger i slutändan, då jag tror Sverige gör en 5-6 framåt.

Spelar 8/10 units på över 6.5 mål i matchen, 1.62 hos betsafe.

Spelar även 1/10 units på att Filip Forsberg gör mål i matchen, 3.65 hos svenska spel.

Filip som till vardags spelar i Leksand tog sig till många bra lägen mot Lettland, men hade svaga avslut på mål. Med lite skärpa i avsluten så finns det goda möjligheter till att han gör mål idag.

/e@sy