Detta EM är nu på väg in till mellanrundan där vi får se en rad fina matcher. En hel del skrällar och förvånande resultat har fastställts och frågan är om vi får se det när det börjar bli riktigt nödvändigt. Sverige kommer till detta mötet men en svår grupp i ryggen som man knappt kvalificera sig vidare i medan Ryssland kommer från en enkel grupp och ännu inte har känt på riktigt motstånd (utöver Danmark), till skillnad från Sverige. I mina ögon bör Sverige ta hem detta och jag lirar en mållina som ser intressant ut. Häng med!

  • Match: Sverige – Ryssland
  • Spel: Sverige över 26,5 mål
  • Odds: 2.06 @ Unibet
  • Units: 4/10 units
  • Spelstopp: 20.30

Börjar vi med Ryssland så kommer man till detta mötet med två raka vinster mo Montenegro samt Ungern vilket är bra. Man var riktigt starka i vinsten mot Ungern som gjorde att man förde med sig två poäng in i denna mellanrunda. Slutresultatet skrevs till 27-26. Det är dock skillnad på motståndet Sverige mött och i värdemätaren mot bättre motstånd, när man mötte Danmark, så åkte man på torsk med 31-25. Man har visat sig vara svaga mot bättre motstånd medan man slagit lite enklare. I inbördes möten har man alltid haft det svårt mot Sverige och i de senaste tre matcherna har man släppt hela 32, 30 samt 27 bollar. Jag tror på samma scenario idag och lirar!

På andra sidan står Sverige som trots tufft motstånd ändå får godkänt av mig. Man åkte vidare i och med vinsten mot Slovenien i det första mötet för att sedan torska mot Tyskland och Spanien. Alla dessa tre lag är bättre än Ryssland och då man stått upp bra i samtliga matcher så bör detta vara en riktigt go match att spela. Lucas Nilsson har visat framfötter tillsammans med Jakobsson på andra sidan vilket är positivt. Får man till det spelet i ännu en match så lär det smälla. Jag tror man når över en lina på över 26,5 mål vilket man också gjort i de tre senaste mötena lagen emellan!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Sverige idag och lirar därmed Sverige över 26,5 mål till en insats på strax under medel. Anledningen till varför jag väljer att köra på denna linan i stället för raka ettan är för att den är mer spelvärd. Raka ettan kan även den liras till en insats på medel!