Tredje kvartsfinalen med start 19:15 är mellan Sverige – Ryssland. Två lag som har haft en bra offensiv under gruppspelat medan försvarsspelet har darrat en del. Båda lagen vill driva på matchen och vill inte ha speciellt mycket spel i sin egna zon. Blir det en öppen och händelserik match att vänta?

  • MatchSverige – Ryssland
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,15 @ Unibet
  • Insats 4/5 units
  • Spelstopp: 14/5, 19:15

Sverige kom till VM med flera ja från spelare från NHL och fick inte alls lika många nej som det brukar bli när det vankas VM-spel. Det fanns hopp för flera tyngre namn men som tackade nej på grund av olika skador. Trots det hade Sverige en klart slagkraftig trupp. Det visade sig i gruppspelet då Sverige inledde starkt och besegrade Tjeckien, Österrike och Lettland innan förlusten mot Kanada kom. Gruppspelet avslutades med ytterligare tre segrar.

Problemet för Sverige har inte varit offensiven. Sverige har öst in mål var och varannan match och gjorde totalt blev det trettiofyra mål framåt under gruppspelet. Det gav Sverige ett målsnitt på 4,85 gjorda mål per match. Poängmässigt hamnade Sverige på sexton pinnar och slutade tvåa i grupp A med fem poäng bakom gruppettan Kanada och ett poäng före trean Tjeckien.

sweden-flag V.S ryssland

Ryssland kom till VM med stjärna efter stjärna. Samtliga tunga lirare har i stort sett tackat ja och det är klart att om ryssarna vinner ikväll flygs Oveckin in till semifinalerna. Det tog till dom sista gruppomgångarna innan Malkin och Kovalckuk hittade sina rätta positioner. Ryssland har gått fram i VM som en målmaskin och offensiven har verkligen fungerat.

Rysslands svaghet är däremot försvarsspelet. Den var ett frågetecken inför mästerskapet och det frågetecknet har inte rättats ut. Två insläppta mål mot Norge, Danmark, Slovakien. Tre insläppta mål mot Slovenien och Finland. Fyra mot USA. Det ledde till en målskillnad på 30 – 16 och ger ett snitt på 6,57 mål per match.
Ryssland spelade till sig femton poäng och slutade trea i grupp B efter att ha förlorat slaget om andra platsen mot Finland med 3-2 efter straffar i den sista gruppspelsomgången.

_______________________________________________________________________________________________________

Offensiv v.s offensiv
Sverige går ut med att laget kommer chocka ryssarna med en hög forechecking på flera spelare och stressa motståndarna. Det tyder på att Sverige vill föra spelet och vara det lag som sätter prägel på matchen. Däremot tror jag inte det kommer vara så enkelt mot stjärnfyllda Ryssland. Ett ryskt landslag som öst in mål likt Sverige under turneringen.
Båda lagen har en väldigt bra offensiv men båda lagen har en defensiv som innehåller stora bekymmer. Inte blir det bättre för Sverige’s del att S. Kronwall missar matchen och att laget inte har slagit Ryssland i ett mästerskap sen 2004.
Två lag som har mängder av stjärnspelare och vi vet alla hur grinigt det var i förra VM mellan nationerna. Det kommer sannolikt bli likt idag och mängder av målchanser. Med tanke på lagens spelare kommer det gynna målprotokollet högst troligt.
Oddset på överspelet i den här matchen mellan två lag som har en grym offensiv med en svag defensiv är det alldeles för högt.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,15 hos Unibet.