Äntligen drar hockey-VM igång på hemmaplan och Sverige har en riktigt stark trupp till sitt förfogande. Premiärmotståndare ikväll är Norge som vi självfallet ska vinna mot. Testar ett par poängspel på några lirare som garanterat kommer få mycket istid.

  • Match: Sverige – Norge
  • Spel: Henrik Zetterberg över 1,5 poäng
  • Odds: 2.40 @ betsafe
  • Insats: 2.5/10 units
  • Spelstopp: 20:15

Sveriges förstakedja med Johan Franzén, Henrik Zetterberg och Loui Eriksson kommer bli något för de flesta lag att bita i. De är alla tre pålitliga poängplockare borta i NHL och borde kunna ge Norge rejäl huvudvärk imorgon bitti. Henrik Zetterberg noterades för 69 poäng (22+47) på 82 matcher för sitt Detroit denna säsong, vilket får ses som en godkänd poängsumma. I Tre Kronor kommer han även gå in i förstauppställnigen i powerplay, vilket gör att chansen till fler poäng självfallet ökar. Ikväll kommer det säkerligen bli en del powerplay för Sverige då man är det klart bättre laget, jag tror Norge kommer få svårt att hänga med i svängarna här.

"Zäta" ska dominera mot ett lag som Norge!

En till spelare som förmodligen kommer spela med Zetterberg i powerplay är Loui Eriksson som haft en ”normal” poängskörd i NHL den här säsongen, med normal så ligger vi kring 70 poäng på Eriksson. Flertalet av poängen är assist men Loui vet även hur man hittar nätet. Med det sällskapet han befinner sig i ikväll så kommer han förmodligen få trycka av en hel del skott, så över 1,5 poäng Loui känns riktigt bra mot kvällens motstånd.

Loui Eriksson över 1,5 poäng i matchen till 2.40 hos betsafe, 2/10 units spelas.

Testar även Sverige över 5,5 mål, 3.40 hos betsafe och 1/10 units spelas.

Det är hemma-VM och jag tror Sverige kommer gå ut stenhårt ikväll, får man bara in ett par puckar tidigt så kan det här rinna iväg rejält.

Mot VM-guld!

/e@sy