Endast ett fåtal dagar senare, återigen kvalfotboll i den svenska huvudstaden och Friends Arena, men nu med en desto mer behaglig uppgift för svenskarnas del. En av Europas absolut svagaste fotbollsnationer i form av Liechtenstein står för motståndet där det rimligtvis handlar om var siffrorna och segermarginalen landar på. Väljer att förlita mig till en individuell prestation på en spelare som borde vara närmast chansen nu när två konkurrenter kan vara strukna.

  • Match: Sverige – Liechtenstein
  • Spel: Branimir Hrgota, målgörare
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 20.45 12/10

Sverige har inlett gruppspelet med två poäng på lika många matcher, vilket är ett godkänt facit även om man kunde önska sig mer av spelet i överlag. Poäng mot toppkonkurrenter som Österrike i bortapremiären och nu senast mot Ryssland, utan Zlatan Ibrahimovic, går att ta i dagsläget så länge man inte går tomhänt. En betydligt mer behaglig uppgift väntar här med en fullpoängare som borde vara gratis även om man inte skulle prestera särskilt väl. Förbundskapten Erik Hamrén kan nu ge ett par nya spelare chansen, framförallt i de offensiva positionerna, nu när ett par pjäser kan saknas.

För blågults del är Zlatan, som bekant, återigen ett stort frågetecken. Ola Toivonen utgick senast och ställs troligtvis över här. Man återfår dock Albin Ekdal på det centrala mittfältet, ett plus med tanke på dagsformen.

sweden-flag liechtenstein-flag

Liechtenstein är en sk blåbärsnation i dessa sammanhang och förväntas placera sig sist när den här gruppen är färdigspelad. Man är på plats 172 i FIFA-rankingen och har endast ett ytterst fåtal proffs i mindre klubbar i Schweiz i sin trupp. Inför kvalmötet med Montenegro (0-0) hade man släppt in 14 mål på 4 landskamper (sedan mars) och även om man fick med sig en sensationell poäng i veckan så släppte man till enormt mycket avslut och med bättre skärpa hade motståndet målat och vunnit. Troligtvis en ännu tuffare uppgift väntar här.

Gästerna förväntas ställa upp med en liknande uppställning som senast, om än något mer defensivt den här kvällen.


Med Ibrahimovic eventuellt struken pga skada och det har flaggats för att Branimir Hrgota, till vardags i tyska Borussia Mönchengladbach, kommer få chansen från start på topp, och med tanke på motståndets bristande kvaliteter så är det slagläge för storfavoritens toppforward att komma med i målprotokollet. Bolagen bedömer att Sverige ska kunna trycka dit 3-4 mål och nästintill dubbla insatsen på att spelaren längst fram i banan står för ett av dessa får ses som ett bra spelalternativ. Branimir Hrgota att göra mål i matchen spelas med en lägre insats. Notera att hos Bet365 står samtliga spel vid speltid, vilket innebär att spelaren inte måste starta matchen att jämföra med de övriga spelbolagen, vilket bidrar till att insatsen hålls nere.

/Puyol