Det vankas toppmatch i hockey-VM. I grupp A kan första platsen avgöras när Sverige möter Kanada. Båda lagen har vunnit samtliga matcher hittills och har åtta respektive nio poäng. Målskyttet är något båda lagen har imponerat med under VM. Flest mål av samtliga lag i VM och ett målsnitt runt sju mål per match. Fortsätter lagen sina mäktiga offensiver?

  • MatchSverige – Kanada
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats 3,5/5 units
  • Spelstopp: 6/5, 20:15

sweden-flag V.S kanadas-flagga

Sverige har inlett starkt under VM. Först en 6-5 seger efter straffar mot värdnationen Tjeckien. En match som Sverige kom tillbaka starkt i efter att ha tappat en 4-2 ledning till underläge 4-5, för att därefter kvittera med minuten kvar av matchen.
I dom två senaste matcherna för Sverige har laget inlett svagt och passivt. Men trots en svag inledning har Österrike och Lettland kunnat avvärjas på ett bra sätt. Segrar 6-1 samt 8-1.
Sverige har totalt gjort tjugo mål, vilket är andra flest i hela VM och med åtta poäng ligger laget på en andra plats i grupp A.

Leder grupp A gör inte alltför oväntat Kanada. Ett landslag som har kommit till VM för att vinna. Det har laget verkligen visat upp i vad som hittills har hänt under turneringen. Kanada vann enkelt över Lettland i premiärmatchen med 6-1. Därefter stod Tyskland för motståndet och där blev det en riktigt lekstuga, seger 10-0.
I den senaste matchen stod värdnationen Tjeckien för motståndet. Men inte ens dom orkade stå emot Kanada trots en upphämtning till 2-2 utan Kanada kunde vinna rättvist med 6-3.
Kanada har tre fullpoängare efter tre matcher och toppar grupp A med nio poäng. Inte bara att Kanada leder gruppen så gör laget även flest mål under hela VM. Totalt hela tjugotvå mål framåt och det ger ett sinnessjukt målsnitt på över sju mål per match.

________________________________________________________________________________

Gruppfinal i grupp A.
Förutsättningarna är ganska glasklara. Tre poäng för Kanada och gruppsegern är i stort sett vunnen. Sverige måste våga mot Kanada för att chansen för seger ska kunna bli av och kan inte inleda lika passivt som det sett ut i dom två senaste matcherna.
Båda nationerna har haft en offensiv som fungerat mer än väl. Det finns tunga offensiva pjäser i båda lagen och med tjugo respektive tjugotvå gjorda mål på tre matcher är ett  facit som heter duga.
Försvarsspelen är inget Sverige har imponerat med när motståndet varit svårare. Samma sak gäller Kanada som släppte in tre mål mot Tjeckien och målvaktssidan för kanadensarna är den osäkraste faktorn i truppen.
Matchen kommer som sagt vara mycket viktig och vi kommer få se två lag som kommer gå för segern. Båda nationerna vet att det lag med bäst offensiv och effektivitet vinner ikväll.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,79 hos Unibet.