Örjans Vall i Halmstad står som spelplats när vi nu går mot den sista gruppspelsomgången i damernas hemma-EM där två nästintill slutspelsklara landslag ska göra upp i den ena bataljen. Sverige och Italien spelar för gruppsegern där blågult återigen får gälla som favoriter, något som jag däremot väljer bort här. Hoppar istället på en annan spelvariant som svenskorna har vaskat fram i mängder så här långt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Dam-EM
  • Match: Sverige – Italien
  • Spel 1: Sverige över 7,5 hörnor
  • Spel 2: Nilla Fischer, målskytt
  • Odds: 2,10 @ Bet365 + 4,00 @ Betsafe
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 20.30 16/7

Sverige toppar grupp A efter att ha krossat grannlandet Finland med 5-0 senast. Goda förutsättningar inför fortsättningen där de sumpade straffsparkarna i kryssmatchen och premiären mot Danmark inte ser ut att ha påverkat nämnvärt. Italien står även dem på 4 poäng efter att ha kämpat till sig en seger över danskorna, oavgjort innan dess mot finskorna trots ett bra spelövertag.

Högst troligt att båda lagen avancerar från gruppspelet, förutsatt att något av lagen i det här mötet inte förlorar med alltför stora siffror och det beroende på resultatet i Danmark-Finland.

Sverige har frågetecken på Kosovare Asllani medan Sofia Jakobsson definitivt står över. Italien får klara sig utan Elisa Camporese och Laura Neboli.

1692702

På den här nivån har blågult en fin blandning av snabbhet, teknik och fysik. Om det går vägen mot tyskor och fransyskor återstår att se, men motstånden i gruppen har och ska man kunna spela sig igenom, vilket man ser på ett moment i det statistiska. Sverige har skrapat ihop totalt 29 hörnor (8 mot Danmark och hela 21 mot Finland) i sina två inledande gruppspelsmatcher, vilket är en ruskigt hög siffra. Jag skulle nog vilja tro att matchbilden kan tala för att man kommer få lägen till att producera på nytt.

…det gör på så sätt matchens andra spelobjekt intressant. Nilla Fischer har gjort 3 mål från sin mittbacksposition där hon är ett vapen på fasta situationer där samtliga av målen har kommit till. En hel del farligheter har uppstått när bollen har sökt sig mot hennes yta och jag ser henne som ett hot även här. Den italienska backlinjen är inte alltför storvuxen och ska nog kunna besegras i höjdduellerna.


Spelen fördelas som följande: Medelinsats (6/10 units) på Sverige att skapa minst 8 hörnsparkar till 2,10 (Bet365) samt en låg insats (1,5/10 units) på Nilla Fischer att göra mål till 4,00 (Betsafe).

/Puyol