Sverige gjorde ingen godkänd försvarsmässig insats mot Ryssland, men de lär sätta full fart från första början mot stackars Italien. Anfallsspelet var det inga fel på och vi snurrar på friskt i anfallszon. Mot en blåbärsnation ala Italien ska det absolut kunna rinna iväg med ett par puckar.

  • Match: Sverige – Italien
  • Spel: Över 1.5 mål i 1:a perioden
  • Odds: 1.50@ Unibet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20.15

Sverige har fått ett par tråkiga skador vilket gör att efter morgondagens match har man nästan 3 dagar tills pucken släpps mot Lettland. I och med detta tror jag att Sverige kör på från första början vilket gör att de förmodligen kan slappna av lite de två sista perioderna. Dessutom lär de vilja bjuda tillbaka till publiken efter gårdagens insats mot Ryssland.

Sverige gjorde en som sagt en bedrövlig insats senast mot Ryssland. En hel del dumma utvisningar togs och Ryssland med Malkin i spetsen tog vara på det mesta. Sedan kan vi diskutera domarens insats i det hela, men inget att göra åt i det här läget. Nu möter man i nästa omgång Italien och lär sätta full rulle redan från första nedsläpp. Ni som har sett Italien spela vet att det är ett riktigt skitgäng. Det enda som Italien har är en duktig målvakt, men inte ens Bellissimo ska kunna stå emot ett hårt svenskt tryck i första perioden. Sverige har till exempel ett skottsnitt på över 15 i första perioderna detta VM och lär hamna på MINST 15 mot Italien också. Och när vi snackar om tryck emot sig så brukar i regel lagen dra på sig ett antal utvisningar, speciellt sämre lag. Italien har dragit på sig mest 2-minutare i hela VM. De är redan uppe i 29 stycken och den statistiken lär utökas. Som sagt så söker vi många mål och då är detta perfekt eftersom Sverige har ett grymt PP (36,36%). Detta ska vi jämföra mot Italiens bedrövliga boxplay på 65,38%. Bör normalt sett resultera i ett par kassar. Enda nackdelen är att Franzén är borta, men det ska vara sån klasskillnad att det inte spelar någon större roll. Har vi tur kanske Hörnqvist gör debut bredvid Zäta och Loui.

Jag tycker detta är ett grymt bra spel och går in ganska hårt på över 1.5 mål i 1:a perioden. För den djärve finns det över 2.5 till 2.50 gånger degen. Jag kommer även lägga ett litet spel på Sverige -1.5 i 1:a perioden då jag skulle bli förvånad om Italien hänger dit en.

Lycka till!

/Heden