Andra träningsmatchen som jag väljer att reka är en kvällsmatch där vårt kära hemland Sverige tar emot grannarna från Island. Sverige som taggar igång inför ett förväntansfullt världsmästerskap åkte på en sur uddamålsförlust mot Danmark senast, medan Island vann med uddamålet mot Tyskland. Just precis dessa två landslag ställs mot varandra även i VM (grupp C) vilket gör denna match oerhört underhållande. Jag ser ett scenario där bägge lagen inte visar upp sina ess som de har i rockärmen och utgår där av utifrån klass. Vem är bäst?

  • Match: Sverige – Island
  • Spel: Sverige -1,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 20,15

Inledningsvis kan man bara säga en sak och det är att vårt kära grannland Island har haft oerhört mycket tur då det för ungefär två månader sedan fastställdes att man fick vara med i världsmästerskapet i Qatar. Man åkte tidigare ut i kvalet emot Bosnien och tappade sin plats, och ställdes som första reserv bland de Europeiska länderna. När sedan Bahrain och de förenade Arabemiraten drog sig ur fick man ta deras plats och därmed vara med i VM. Nu taggar man som aldrig förr och kommer som en liten skrällnation. I sin senaste landskamp så vann man i en tight match mot Tyskland efter att ha haft ledningen i princip hela matchen. Slutresultatet skrev till 25-24 och man visade att det finns potential i detta gäng. Nu ställs man mot ett stabilt Sverige och jag har svårt att se att man kan ro på ett sådant motstånd då man med åren tappat ett par nyckelspelare.

Över till vårt hemland Sverige som enligt mig imponerat rejält i sina senaste prestationer. Man tog sig enkelt vidare till VM och har nu en del förberedelser innan man är redo. Senast mötte man Danmark, som är en av de ledande nationerna inom handbollen, och kunde se sig besegrade med uddamålet vilket jag anser var riktigt surt då man förtjäna ett mycket bättre resultat. Man spelade riktigt bra och resultatet skrevs till 23-24. Det finns en hel del styrkebesked och det är att Kim Andersson är tillbaka och det visade han verkligen mot Danmark då han fullständigt spelade briljant i stora delar av matchen. Jag kan nämna ett flertal till spelare, men vill istället poängtera lagets vilja och pondus som man visar. Med den karaktären kommer man långt och jag tror man har riktigt goda chanser till att slå ett lamt Island idag!

Så vad blir spelet? Rak vinst ligger på oddsen 1,66 vilket jag anser är rimligt. Jag väljer dock istället att plocka handikappslinan på -1,5 då man får ett odds till 1,85. Vinner Sverige så lär det bli mer några bollar och jag lirar en insats som ligger på strax över medel!