Träningslandskamp på Gamla Ullevi i Göteborg. Något som får ses som ett viktigt genrep för blågults del inför det kommande EM-slutspelet i Polen/Ukraina. Island tränas numera av Lasse Lagerbäck som hade hand om Sverige i många år och han får nu chansen att fortsätta testa en del material inför kommande kvalspel, intressanta spelare finns det i Sigtorsson (Ajax) och Sigurdsson (Hoffenheim/Swansea) bl.a.. Historiskt sett brukar Sverige ha lätt för Island och här ser jag ett bra läge för att testa en potentiell målskytt.

  • Match: Sverige-Island
  • Spel: Markus Rosenberg, målskytt
  • Odds: 2,55 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.15

I vanliga fall brukar jag söka mig bort från träningsmatcher då prestationerna kan vara något ojämna. Det här är hursomhelst en match Sverige vinner under normala omständigheter och ska så göra även här, såklart, men av samma anledning känns det lämpligast att förlita sig på den som kanske har allra mest att spela för.

De flesta positionerna i landslaget är relativt spikade. Med några skador i truppen så har man inte alltför mycket att laborera med heller. Men, en öppning finns det och den hittar vi i ”nr. 9-rollen”. Förtillfället går Johan Elmander skadad och därmed en kamp mot klockan till premiären samtidigt som löftet John Guidetti missar slutspelet helt och hållet. Det har öppnat för Werder Bremens Markus Rosenberg som på nytt har fått chansen i landslaget efter en tids frånvaro. Det står klart att han kommer få spela från start ikväll.

”Mackan” har en relativt okej säsong bakom sig där han har fått mycket speltid och även gjort ett antal mål. Tycker att det är helt rätt att han har fått en EM-biljett men vill han få någon speltid så gäller det att han visar framfötterna i dessa genrep inför den stora turneringen. Hans motivation bör det med andra ord inte vara några fel på.

Jag tror nog att Rosenberg, som inte direkt har varit den mest hyllade spelaren i blågult under sin tid i landslagsdressen, kan göra helt okej ifrån sig om han får chansen. Det är en roll han ska trivas i, allra längst fram med en fantastisk framspelare i form av Zlatan Ibrahimovic strax bakom sig. Det bör uppstå några chanser ikväll.

2,55 känns helt okej på en anfallare när man inte direkt stöter på ett motstånd av allra bästa klass. Stannar vid 4/10 u då jag misstänker att han inte kommer få 90 min. Matchen sänds i TV4.

/Puyol