Örjans Vall i Halmstad står återigen som spelplats när vi nu går in till slutspel och kvartsfinal i damernas hemma-EM där Sverige klär på sig rollen som storfavorit med Island som motståndare. Testar en liknande spelvariant som senast med hopp om att ha marginalerna på rätt sida den här gången.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Dam-EM
  • Match: Sverige – Island
  • Spel: Sverige -5 hörnor (asian handicap)
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00 21/7

Sverige har väl i princip gjort det man kan förvänta sig där gruppsegern säkrades i tisdags. Inledningen mot Danmark var skakig och ojämn via två sumpade straffar, men desto mer övertygande mot Finland och Italien. Island tog sig vidare i en grupp där Norge något överraskande tog hem segern, där 4 poäng fördelade över mötena mot just norskorna och Holland räckte för avancemang.

Sverige kommer till spel med samtliga spelare tillgängliga, där Kosovare Asllani har blivit kvitt sin fotskada. Island har Holmfridur Magnusdottir avstängd, i övrigt ordinarie trupp.

Sk_rmavbild_2013-0_2529648c

Jag rekommenderade spel på svenskorna att fixa minst 8 hörnor till strax över dubbla insatsen senast. Vi hade inte marginalerna med oss då det stannade på 7 hörnsparkar där man hade en svag utdelning (trots de 3 gjorda målen framåt) på de sista, avgörande framspelningarna, vilket förhindrade ytterligare ett par anfall. Jag testar nu ett nytt alternativ.

Sverige, med en fin blandning av snabbhet, teknik och fysik, har inte testats ännu – och jag misstänker att man inte kommer sättas på några större prov idag heller. De svenska damerna kommer stå för de flesta anfallen i matchen mot ett Island, som jämförelsevis i deras möte med Tyskland, försökte spela väldigt kompakt centralt där ytorna i första hand kom till på kanterna.

Om man ser till de båda lagens matcher, sett till hörnstatistiken, så har Sverige 8-1 (Danmark), 21-1 (Finland) och 7-1 (Italien). Island stod på 1-5 (Norge), 1-9 (Tyskland) och 5-5 (Holland). Det innebär att Sverige endast släppte till 3 hörnor på lika många gruppspelsmatcher med ett snitt på 12 framåt per match. Med det i bakhuvudet inför den mest logiska matchbilden, så känns inte den här handikapp-linan som någon omöjlig uppgift.


Spelet hittar ni under ”hörnor – asian handicap”, Sverige -5. Det innebär att blågult ska skapa minst 6 hörnsparkar fler än motståndet, med insatsen tillbaka ifall marginalen skulle stanna på exakt 5 hörnor. Medelinsatsen testas.

/Puyol