Den tredje gruppspelsmatchen för det svenska och danska juniorlandslaget ska spelas under onsdagseftermiddagen. Danmark som kommer till spel som nästan ”säkrade” en kvartsfinalplats efter segern över Schweiz medan Sverige blir klara gruppsegrare om det blir tre poäng idag. Något som absolut svenskarna vill!

  • MatchSverige – Danmark
  • Liga: JVM
  • Speltips: Sverige -4,5 mål
  • Odds: 2,10 @Nordicbet 
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 30/12, 15:00

sweden-flag V.S Danmark

Sverige har gått som tåget under mästerskapet. Laget inledde JVM genom att köra över Schweiz och vinna med komfortabla 8-3. Detta trots att motståndarna spelade otroligt fult och skadade bland annat Sverige’s bästa spelare, William Nylander.
I match två tog sig Sverige an USA. Ett USA ett svenskt juniorlandslag inte har besegrat på tjugo år i JVM sammanhang. Men denna gång skulle laget lyckats. Mycket tack vare en storspelande L. Söderström som räddade fyrtiosex skott och blev utsedd till matchens bästa spelare. Inte fullt oväntat med andra ord efter hans insats.
Segrarna betyder att Sverige toppar grupp A på maximala sex poäng. Laget har ett poäng mer än tvåan Kanada som dessutom har en match mer spelad.

Danskarna kom till JVM som förväntad gruppjumbo och lagets ödesmatch över hur placeringen i gruppen skulle sluta inleddes mot Schweiz. En match som Schweiz var skyhöga favoriter i, mot ett danskt juniorlandslag som aldrig vunnit en match under ordinarie tid i JVM. Men denna gång skulle nationen lyckas efter att ha vänt underläge 0-1 till seger 2-1 efter en mycket stark laginsats.
Segern följdes dock upp med att inte orka stå emot Kanada som kunde vinna komfortabelt med 6-1. Detta trots att Danmark hade 1-1.
Danskarnas tre poäng placerar laget på en fjärde plats i gruppen och innebär just nu kvartsfinalsspel. Laget har två poäng fler än Schweiz som är gruppjumbo med två matcher kvar att spela. Notera att Schweiz har USA kvar på schemat medan Danmark har Sverige och USA.

Nationerna möttes innan JVM.
I det mötet var Sverige klart mycket bättre än sina motståndare och där det mesta stämde för det svenska landslaget. Sverige kunde vinna matchen enkelt och segersiffrorna skrevs 5-0.

Sverige går för gruppsegern, blir det så?
Att Sverige ska tappa poäng mot Danmark finns inte på världskartan. Det svenska landslaget har imponerat oerhört och segern mot USA visade upp vilken kapacitet laget besitter, samt vilken lagmoral. Nu behövs det bara tre poäng för att säkra gruppsegern och då mot ett av JVM’s sämsta lag på pappret, Danmark. Ett Danmark som har vunnit matchen laget var tvungna att vinna för att slippa negativt kval samt kvalificera sig till slutspel. Danmark har med största säkerhet säkrat fortsatt spel i a-gruppen och jag tror mer eller mindre att danskarna struntar lite i hur det går resten av mästerskapet.
Sverige är ett bättre lag på alla positioner. Kommer till spel med ett högt självförtroende och kommer vilja vinna stort för att visa övriga nationer att laget blir att räkna med resten av mästerskapet. Och att då möta ett troligt omotiverat danskt landslag talar sitt egna språk. Sverige möter i stort sätt samma lag som möttes några dagar innan JVM och då vann svenskarna med klara 5-0.
Mitt spel blir Sverige -4,5 mål till 2,10 hos Nordicbet.