Kvartsfinal mellan Sverige – Finland i ishockey-VM för damer, och jag tycker mig ha hittat ett bra spel till ett godkänt odds. Kika in!

Match: Sverige damer – Finland damer
Tips: 1:a
Odds: 1,90 @ Betsafe, Nordicbet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-04-22 16:00

Motivering:

Sverige damer kom tvåa i sin grupp bakom USA, efter den avslutande matchen där USA vann på knockout med siffrorna 9-1. Detta gör nu att Sverige får möta grupptrean i den andra polen, vilket blev Finland, lite överraskande.

Sverige spelade bra mot Ryssland, även om det var lite slarvigt spel defensivt. Man vann matchen med 7-1, som är ganska väl speglat av matchbilden (kanske något mer på Ryssland). Poängen från denna matchen är den offensiva produktionen och den täta Grahn i målet. Mot Slovakien, gruppens stryklag, vann man med 3-0, stabilt, enkelt, men inte mycket mer. Senast kollapsade man helt mot USA, och frågan är hur den matchen påverkar tankebanorna inför dagens möte mot Finland. Jag tror att det var det bästa som kunde hända, det tvingade Sverige att gå tillbaka och kolla på grunderna för att förbättra sitt spel.

Finland däremot, vilket konstigt gruppspel de gjorde! Först vann man bara med 5-3 mot stryklaget Kazakstan, efter det förlorade man mot Schweiz efter övertid (1-2), och i den avslutande matchen mot Kanada spelade man drömförsvar, 2-0 till Kanada slutade matchen (sista målet i tom bur). Offensivt hade man dock ingenting! Jag tycker att Finland är ett mer ojämnt lag än Sverige, och att Sverige visat sig vassare mot jämnbra/något sämre motstånd.

Testar medelinsats på det här spelet, god spellycka!

/Blixt