Sista gruppspelsmatchen för vårt svenska landslag ikväll och det kan även bli den sista matchen för detta mästerskap. Förutsättningarna är enkla där det endast är seger som gäller för Sverige om man vill avancera vidare i turneringen och jag har hittat ett roligt spel som borde passa fint till detta. Ta rygg!

  • Match: Sverige – Belgien
  • Spel: Flest mål i 2:a halvlek
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sverige har inte haft något lyckat EM hittills då det blev en pinne i första matchen mot Irland (1-1) och senast en förlust mot Italien (0-1). Det innebär att laget är piskade att vinna ikväll för att avancera och det blir verkligen inte en lätt uppgift med tanke på att det är Belgien som står på andra sidan. Sverige måste spela lite på chans och gå framåt med andra ord, men jag tror absolut inte vi får se ett svenskt landslag som är utspridda över hela planen inledningsvis. Ska vi peka på något som fungerat hyfsat under de två inledande matcherna så är det försvarsspelet och det gäller att jobba därifrån tror jag om man ska ha någon som helst chans på avancemang. Jag förväntar mig ett kompakt Sverige som backar hem inledningsvis och låter Belgien föra matchen, för vi kommer inte tillåtas ha så mycket boll som vi hade mot Italien. Sedan gäller det helt enkelt att ställa om och försöka vaska fram målchanser på det sättet och även utnyttja fasta situationer på bästa vis. Med ett avvaktande Sverige i första halvlek kan man tvingas vara riktigt desperata i andra och det tror jag passar utmärkt till mitt spel.
Mikael Lustig är fortfarande ett frågetecken för Sverige men i övrigt finns det inga större bekymmer i truppen.

belgien

Belgien var topptippade inför detta EM och många blev därför överraskade när laget åkte på pumpen i första omgången mot Italien (0-2). Ingen större match från belgarna men man skapade ändå ett par riktigt heta lägen för att få med sig poäng. Bättre insats var det i omgång två där Irland stod för motståndet, en match som Belgien kunde vinna med klara 3-0 till slut. Men det var mållöst i första halvlek i det mötet och mot ett kompakt Sverige så tror jag att Belgien kan få det tufft inledningsvis även här. Belgarna är som bäst när man får kontra på sitt motstånd och det kan man verkligen få göra i andra halvlek om det är oavgjort eller Belgien leder matchen. Med spelare som Hazard, De Bruyne, Carrasco och Lukaku kommer det gå undan när Sverige måste chansa framåt och spelet vänder. För belgarnas del kommer det räcka med ett kryss för att avancera så jag tror inte vi får se någon superoffensiv från början.
Frågetecken för Dembele som haltade av senast mot Irland men i övrigt har man inga större bekymmer.


Jag tror vi får se en avvaktande första halva i det här mötet där Sverige ligger på defensiven och försöker kontraslå Belgien. Men i andra halvlek kan Sverige tvingas framåt för att vinna matchen och då kommer det finnas ytor över hela planen att gå på. Flest antal mål i 2:a halvlek känns som ett mycket vettigt spel och en insats strax över medel åker in.

/e@sy