Det blir en annorlunda söndagskväll som först bjuder på lite allsvensk fotboll och därefter träningslandskamper. Här hämtar jag ett objekt ifrån en match mellan två lag som befinner sig i två helt olika skeenden. Bortalaget har fått ihop ett väldigt namnkunnigt och spännande spelarmaterial de senaste åren, och skall nu dessutom spela ett VM-slutspel. Dess segermöjligheter här borde vara stora, och tycker att oddsen är väldigt skeva.

  • Match: Sverige – Belgien
  • Spel: Belgien (draw no bet)
  • Odds: 1,65 @ pinnaclesports
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 1/6, 20:30

Sverige spelade i onsdags sin senaste match och även det var naturligtvis en träningsbatalj. Då var det en kort bortaresa till Danmark och matchen var till stora delar en väldigt dålig sådan. För bortalagets del handlade det om att pröva ett nytt spelsystem och man bjöd inte upp till något skönspel direkt. Till slut blev det också en förlust efter att Danmark lyckats avgöra efter att man tilldömts en straffspark i matchens allra sista minuter. Nu några dagar senare är det dags för ännu en betydelselös match och det känns som att svensk landslagsfotboll är inne i en riktigt mörk period.

Det ser inte bara mörkt ut vad gäller Erik Hamréns uppdrag att hitta efterträdare och frontfigurer till Zlatan Ibrahimovics vars karriär börja närma sig sitt slut. Dessutom är man i stort behov av ett generationsskifte som förbundskaptenen dock vägrar att genomföra. Jag vill ändå påstå att det finns förmågor som man hade kunnat lyfta in i dessa sammanhang där några exempel är Branimir Hrgota och Jiloan Hamad. Istället ställer man en väldigt gammal och ganska risig startelva på banan, som troligen kommer se ut så när vår största stjärna antagligen inte finns med från start:

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Kim Källström, Jimmy Durmaz – Marcus Berg, Ola Toivonen, Johan Elmander. 

Trots liknade antal invånare (11,2 miljoner) hos Belgien besitter man ett spelarmaterial som inte ens går att jämföra med vad Sverige har att välja över. Hos bortalaget håller flertalet världsstjärnor till och om det inte vore för den bristande rutinen i VM-sammanhang hade man säkerligen kunnat vara ett lag som varit med om hotat en bra bit fram i turneringen. Detta är ju faktiskt den näst sista matchen innan man beger sig till Brasilien för att påbörja de sista förberedelserna innan VM drar igång.

Vid en anblick över den trupp som förbundskapten Marc Wilmots är ansvarig förstå man genast vilken enorm klasskillnad det borde och troligen kommer visa sig vara mellan lagen. I Premier League hittar vi flera av dessa, nämligen Romelu Lukaku, Eden Hazard, Thomas Vermaelen och Vincent Kompany. Hos Atletico Madrid har vi Thomas Courtois och Toby Alderweireld. Sammanfattningsvis är det klasskillnad mellan landslagens olika spelare och dessutom har gästerna ett hett VM-slutspel att ladda inför medan detta mer eller mindre endast är en betydelselös träningslandskamp för Sverige.

                                                                                                                                                     

Det känns aningen märkligt att oddsen på Belgien är så pass höga. Det allra mesta talar för deras fördel här och väljer att spela på att de vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort resultat. Spelar 7/10 units på det hos Pinnaclesports.

/Mikel