Ingen har väl undgått att Sverige träningsspelar mot Argentina på Friends Arena denna vecka och det är ett ”hyfsat” lag som kommer på besök. Jag spelar ett målspel på Argentina här som redan sjunkit i odds och förmodligen kommer sjunka en bit till.

  • Match: Sverige – Argentina
  • Spel: Argentina över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sverige ställs alltså mot tuffast möjliga motstånd när ett stjärnspäckat Argentina kommer på besök. Mycket av förhandssnacket har handlat om Lionel Messi och här får verkligen det svenska försvaret något att bita i ute på planen. Sverige kommer ställa upp med en backlinje bestående av M. Olsson, Granqvist, J. Olsson och Lustig. En helt ok backlinje, men jag kan inte i min vildaste fantasi se att dessa herrar håller tätt bakåt. Martin Olsson som till vardags spelar i Championship med Blackburn verkar ju inte allt för optimistisk när han får frågan om hur han ska stoppa Messi. ”Nej, jag vet i fan vad ska göra. Det kommer att vara tufft, vi får spela fotboll och se.” Själva hoppas vi ju på Zlatan och han kommer behövas för att hålla fast bollen och lugna ner spelet lite. Men enligt Hamrén kommer han max spela 45 minuter och jag vill inte ens tänka mig hur spelet kommer se ut efter detta.

Sveriges startelva:

Andreas Isaksson, Martin Olsson, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Mikael Lustig, Kim Källström, Anders Svensson, Alexander Kacaniklic, Zlatan Ibrahimovic, Sebastian Larsson och Tobias Hysén.

Argentina har som sagt ett ”halvhyfsat” lag på plats i Sverige och framförallt offensivt skulle man skrämma slag på vilket motstånd som helst. Det mesta kretsar såklart kring lagkapten Messi men förutom världens bäste så har vi även Aguero, Di Maria och Higuain att se efter. Världsspelare hela bunten och jag tycker man ska kunna sätta minst två bollar bakom Isaksson. Argentina har idag (tisdag) en stängd träning och det blir därför svårt att se hur man kan tänkas formera laget, men det är inte alls omöjligt att man startar med dessa fyra herrar jag nämnt och då kommer det gå undan på Friends Arena. Oklart även hur mycket Messi kommer spela, men han blir sällan utbytt vare sig i Barcelona eller i landslaget. Men till skillnad från Sverige så tappar inte Argentina så värst mycket kvalité i och med byten i matchen.


Det här är ett spel som jag tror kommer sjunka i odds ytterligare, bet365 startade på 2,20 men ligger nu på 2,00. Expekt ligger för tillfället högst av det jag hittat på 2,10 och det blir en insats strax över medel på det här spelet.

Testar även 1,5/10 units på Argentina över 2,5 mål, finns till 4,5o hos bet365.

/e@sy