Division 4 dalarna sparkar igång till helgen och jag tycker mig funnit ett intressant spel redan i premiären. Svärdsjö stod för en mycket fin fjolårssäsong i fyran och ser ut att vara minst lika starka den här säsongen. Ska ses med bra chans här!

  • Match: Svärdsjö – Nyhammar
  • Spel: Svärdsjö
  • Odds: 2,10 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Svärdsjö stod som sagt för en mycket fin fjolårssäsong i div 4 då laget slutade på en andraplats efter överlägsna serievinnaren Mora. Till den här säsongen ser laget minst lika starkt ut då spelarförlusterna är få och man fyllt på truppen med en del nya namn. Träningsmatcherna har inte gått överdrivet bra på försäsongen men kikar vi till motståndet så har man valt att matcha sig själva mot många lag från div 3, så det ska vi inte dra för stora växlar på. Svärdsjö slog för övrigt ut Mora (div 3) i kvalet till svenska cupen, och stod sedan för en bra insats mot Dalkurd (div 1) i semifinalen av samma kval. Nu är det betydligt lättare motstånd på andra sidan och Svärdsjö siktar helt klart på att tillhöra toppen av tabellen den här säsongen. Förra årets hemmafacit var 8-2-1 med målskillnaden 28-15.

Nyhammar hade ingen större fjolårssäsong och slutade fyra från slutet i div 4. Till årets säsong så har man värvat uteslutande från grannklubben Ludvika och nog tror jag att Nyhammar kommer få en bättre tabellplacering än förra året, för truppen ser starkare ut. Men mot ett lag som Svärdsjö tror jag att man får det jobbigt och Nyhammar har inte imponerat allt för mycket på försäsongen. Laget har spelat fyra träningsmatcher med facit 2 vinster, 1 kryss och 1 förlust. Tre av matcherna har varit mot seriekonkurrenter och sedan har man även besegrat ett div 5 lag. Nyhammar siktar på att hamna på övre halvan av tabellen och hade under fjolårssäsongen ett bortafacit på 3-2-6  med tillhörande målskillnad på 18-39.


Svärdsjö kommer tillhöra toppen av tabellen den här säsongen och ska ses med bra chans här. Laget har träningsspelat/kvalspelat mot tufft motstånd och har säkerligen ett bättre tempo i kroppen än Nyhammar. Gästerna har många nya spelare och kommer få en bättre placering än i fjol, men det kan ta lite tid att spela ihop laget. Tror helt klart på en hemmaseger här och testar en insats strax över medel på Svärdsjö!

/e@sy