Sista omgången i Bundesliga 2 ska spelas idag och vi får se en avgörande match för två lag, nämligen Darmstadt och St. Pauli. Darmstadt som vid vinst blir helt klara för uppflyttning och fastställer sin andra plats medan St. Pauli vid vinst säkrar sitt kontrakt och slipper nedflyttning. En oerhört viktig match där mycket står på spel och jag utgår från att hemmaplansfördelen samt det bättre laget i grund och botten vinner. Häng med!

  • Match: Darmstadt – St. Pauli
  • Spel: Darmstadt rak vinst
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15.30

St. Pauli som fullständigt rasat denna säsong, riskerar att åka ut och har endast tagit 37 poäng. På bortaplan som man idag erhåller är man sämst i ligan (!!) och har ett facit på 2-4-10 med målskillnaden 16-31. Och detta facit talar sitt tydliga språk till varför man ligger så lågt ner på tabellen. Senaste veckorna har dock räddat klubben rejält då man tagit ett flertal poäng mot bra lag. De senaste sju matcherna har resulterat i fem vinster och två oavgjorda. Senast vann man med 5-1 mot Bochum och innan det mot Kaiserslautern med 2-0 vilket är riktigt bra. Idag möter man ett ännu bättre motstånd, och det på bortaplan. Jag tror att det blir för tufft då även Darmstadt har något att spela för. Avslag!

Över till tabelltvåan Darmstadt som gått riktigt bra i år och tagit ett stort kliv för klubben. Man spelar en riktigt underhållande fotboll med en god defensiv då man är det lag som släppt in minst mål i ligan. Man ligger på 56 poäng och en vinst här skulle innebära avancering till Bundesliga 1. Hemmafansen lär ge laget sitt stöd och med tanke på att man i grund och botten är ett bättre lag än St. Pauli så bör man vinna detta. Lagens senaste möte slutade i en enkel seger till Darmstadt med 1-0.

Sammanfattningsvis utgår jag från klass och tabellplacering. Man är inte tvåa i onödan och att man ligger i ett odds på 1,85 är fantastiskt. Hemmaplan plus motivation lär ge laget en extra kick. Insatsen får ligga på strax över medel!