Här har vi en match mellan ett lag som har en jämn och bra form medans det andra laget är på väg neråt efter en stark öppning. Surahammar söker revansch för förlusten hemma mot Hedemora sist och lär slita häcken av sig.

  • Match: Surahammar – Valbo
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Surahammar
  • Odds: 1.75 @ Expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17/10, 19.00

Surahammar var laget jag trodde skulle slå tillbaka ett svagt Hedemora för två omgångar sig, men Hedemoras målvakt Tetris Eriksson ville annat. Hedemora vann tillslut med 3-0 och det var ett resultat som förvånade mig. Nu tar hemmalaget emot nykomlingen Valbo och en vinst är ett måste om man ska haka på de andra lagen i kampen om en allettanplats. Efter matchen mot Hedemora åkte man upp till Borlänge och tog en stark straffseger med 5-4. Ett Borlänge som dessutom spelat riktigt bra på slutet sen Mikael Simons kom in i deras första femma. Valbo förlorade till exempel på hemmaplan mot just Borlänge med 0-5 för tre omgångar sen. Surahammar har inte råd med ett bottennapp hemma igen. Man har bättre form och mycket bättre spetskompetens än motståndarna från Valbo. Första linan med Jarno Pikkarainen, Martin Johansson och Robert Johansson var inne på 3 av målen framåt senast mot Borlänge. Tillsammans har de gjort 39 poäng den här säsongen vilket tyder på enorm klass.


Jarno Pikkarainen

Valbo är nykomlingen som alla trodde skulle inta någon av sista platserna i serien, vilket man nu också gör. Laget började dock starkt och tog 10 poäng på sina 4 första matcher. Därefter har det gått tungt med endast 1 pinne på 6 senaste matcherna. Nu har man 5 raka förluster och det tunna spelarmaterialet kanske börjar visa sina spår. Man har verkligen ingen spets alls i laget. Isak Penttilä leder den interna poängligan på 9 poäng, och han spelar back. Deras anfallsspel är alltså aningen lätt. Målvakterna som öppnade säsongen hur bra som helst har nu kapitulerat totalt och släppt in 21 mål på de 4 senaste. Det hänger självklart inte bara på en målvakt, utan defence är också en del. Deras självförtroende är i bott och det lär inte bli bättre av att åka till något speciella Surahammar och få stryk igen. Ska vi säga en stabil och säker 4-2 seger för hemmalaget så duger det för mig.

Jag kör lite under medel på Surahammar seger hos Expekt till 1.75. Det får duga. Nu kör vi!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden