Hockeyettan drar idag igång igen efter nǻgra veckors uppehåll. Surahammar tar emot Köping i den första matchen där poängen kommer bli otroligt viktig inför fortsättningen. För hemmalaget är det tre poäng som gäller helt enkelt.

  • Match: Surahammar – Köping
  • Speltips: Surahammar
  • Odds: 2.21 @ Nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 28/12, 19.00

surahammarSurahammar kom sist i den västra serien och lyckades bara skrapa ihop 8 poäng på 22 matcher. Idag gör de en liten nystart och med tanke på att de inte fick med sig några bonuspoäng från hösten så är det bara seger som räknas idag för att inte hamna för långt efter. I den sista matchen innan juluppehållet så slog man just Köping med 4-2 på bortaplan. Idag spelar man hemma och där ska man vara ett mycket starkare lag. Sura avslutade dessutom serien mycket bättre än vad man började den och känns som ett mycket starkare lag nu än vad man var i höst. Varför jag väljer att kliva på lite hårdare idag är för att man förstärkt laget med två äldre rutinerade herrar som kan göra en stor skillnad för detta lag. Fredrik Orrsten och Jarno Pikkarainen har kritat på för Blue Hammers och gör sin debut idag. Det är två spelare med offensiva kvalitéer som de inte haft tidigare. Utan dessa hade jag satt det här oddset på Sura, men nu med dessa två i laget så känns det väldigt bra. Dessutom har man tre juniorer från Västerås J20-lag som kommer vara med idag.

K-ping-Hockey-logoKöping kom tredje sist i serien och fick med sig två bonuspoäng. Problemet med Köping är att man är väldigt bra på hemmaplan där man spelat jämnt med de flesta, men som på resande fot haft det betydligt mycket jobbigare. Köping spelade dessutom klart mycket bättre i starten av säsongen än hur man avslutade den. Med tanke på förutsättningarna man haft och det tunna spelarmaterialet man haft så har man ändå gjort en helt okej säsong. Man kommer dock få kämpa ända in i det sista om man ska undvika negativt kval. Sura har man mött två gånger den här säsongen och man har varsin seger. Dagens match kommer bli tuffare med tanke på att Surahammar förstärkt laget med två riktigt bra spelare. Dessutom är det klar fördel på målvaktssidan för Surahammar. Köping har haft en del skador under juluppehållet, men ska nu hade flesta tillbaka.


Som sagt, Sura har två grymma förstärkningar som kommer höja laget och förmodligen är det också det som kan vara skillnaden idag. Ett bortasvagt Köping kommer få det tufft idag även om man vann här senast. Mitt spel blir alltså Surahammar att vinna under ordinarie tid till oddset 2.21 hos Nordicbet. Insatsen kommer att stanna på 8 units.

Twitter @HedenskogH och  @spelaspelse

Lycka till!

/Heden