Hemmalaget har startat säsongen bra och som förväntat. Bortalaget Hedemora har haft det något tuffare, men det är också ganska självklart med tanke på den tunna spelartrupp de har. Läget i Hedemora ser väl helt okej ut, men räcker klassen på spelarna till?

  • Match: Surahammar – Hedemora
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Surahammar
  • Odds: 1.95 @ Nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 10/10, 19.00

Surahammar har som sagt öppnat säsongen helt okej. Man har ett lag som har kapacitet att störa alla lag i serien. Det är ett hårt jobbande lag med en riktigt bra förstafemma som består av Jarno Pikkarainen och tvillingbröderna Martin- och Robert Johansson. Surahammar är ett lag som spelar jämna matcher med alla lag och framförallt på hemmaplan. Hemma har man inte förlorat i full tid ännu, 2 vinster, 1 vinst i sudden samt 1 förlust i sudden. I serien ligger de trea med en målskillnad på 33-21. Man har 4 raka vinster varav en i förlängning. Senaste matchen var mot bedrövliga Ore på bortaplan och där vann man med  12-0. Matchen innan slog man Enköping med 2-0 hemma och de är ett betydligt mycket bättre lag än Hedemora. Jag ska inte prata på om Surahammar som om de är världens bästa, för det är de inte. Men de är bättre än motståndarna Hedemora.


Jarno Pikkarainen gör mål 

Hedemora rekade jag emot tidigt under säsongen och det pågrund av den kraftiga spelarflykten inför den här säsongen. Alla de tappade måste väl ses som nyckelspelare då 9 av 10 bästa poängplockarna försvann. De har under flera år haft en förstafemma som öst in poäng och varit en av ettans bäst producerande femmor. Petter Mattsson, Jonas Kapla och Robert Carlsson är dessa herrar och de två sistnämnda har lämnat klubben. Alla de här tre stod som sagt för mer än 60% av alla lagets mål förra säsongen. Petter Mattsson är kvar och lagkapten denna säsong. Problemet är att han inte har spelat en match sen 23/9. Jag har inte fått fram varför han inte spelar, men lär inte göra det mot Sura heller. Antingen går han skadad eller så är han på väg till en bättre klubb. Division 1 är inte det lättaste att hitta nyheter om. Hedemora har tre raka förluster och lär få sin fjärde raka förlust på bortaplan mot ett starkare Surahammar.

Spelet går inte ut på hur bra Surahammar är utan på hur dåliga Hedemora är. Det är i och för sig inget dåligt lag, men man har tappat såpass många viktiga spelare ochdet tar tid att spela ihop nya. Dessutom är ingen av nyförvärven någon riktig stjärna. Lägg därtill att den bästa av dem alla Petter Mattsson lär saknas han också. En kapten är alltid ett avbräck oavsett hur bra/dålig den är. Petter är klart bäst i HSK. 7 units på Surahammar hos Nordicbet.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

Heden