Idag är det den avslutande omgången av hockeyettan-serierna. I fortsättningsserie C så möts Surahammar och Falu i en helt avgörande match om vilket av lagen som kommer få spela kval nedåt. Förutsättningarna är att Falu måste vinna med minst tre mål för att klara undan kvalet.

  • Match: Surahammar – Falu
  • Serie: Division 1C Fortsättningsserie 
  • Speltips: Falu
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/2, 16.00

Surahammar har gjort en ganska väntad säsong. Man har på pappret ett mittenlag och det är just där man legat under hela säsongen. Just nu ligger man tre poäng före Falu i kampen om den sista platsen för att undvika kval nedåt. Man har fem plusmål tillgodo vilket innebär att man inte får förlora med mer än två mål denna eftermiddag. Sura har som Falu ett ganska mediokert lag på pappret. Man lever mycket på sin förstalina med Jarno Pikkarainen,  bröderna Martin- och Robert Johansson. Dessutom har man fått in ett vasst vapen i Petter Mattsson som under många säsonger varit en av C-seriens klart bästa spelare. Ska man jämföra dessa två lag så är det två relativt jämna lag, men idag är det lite andra förutsättningar som gör att jag väger över detta till Falus fördel.

christofer blid

Falu har floppat den här säsongen. Man hade höga förväntningar på sig och jag trodde också laget kunde vara med att utmana både Åkers och Hudik om seriesegern innan jul, även om jag inte trodde man skulle hålla hela vägen fram. Istället missade man allettan och får nu dessutom försöka undvika att spela kval genom att vinna denna match. Man har ett ganska tunt lag där man de senaste säsongerna har levt på sina två toppspelare Anders Lövdahl och Fredrik Näslund. Det är två spelare som år efter år presterar och är i toppen av poängligan. Så har det varit även iår. Man har även plockat in rutinerade Mikael Simons strax efter jul som snittat drygt en poäng per match i sina första matcher i Falu-tröjan. Till dagens match har man plockat in två spelare som är av yppersta toppklass i hela hockeyettan, bara just för att man ska försöka slippa kval nedåt. Man har allstå värvat de två spelare som hade högst poängsnitt under hösten i C-serien, båda från Åkers. Tony Lagerström och Christofer Blid ska hjälpa laget att vinna matchen mot Sura. Visst är det svårt att komma in såhär bara i en match, men samtidigt är det två klasspelare på den här nivån. Jag förväntar mig att Falu går hårt på tre linor idag och då vinner man den här matchen. Lagerström och Blid bör höja lagets chanser avsevärt.


Som sagt så är det två relativt jämna lag på pappret, men idag får Falu tillskott av två ”stjärnor” på division ett-nivå. Det bör höja Falus chanser en hel del. Det enda negativa är att man kommer ta ut målvakten även om man leder med mindre mindre än tre mål. Jag hoppas dock att man kan försöka detta ordnat innan. Mitt spel till en medeinsats blir Falu att vinna under ordinarie tid till oddset 2.20 hos bet365. Insatsen blir exakt 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden