Normalt sett brukar det vara toppmöten jag skriver om, men idag blir det något helt annat då jag kommer fokusera på ett riktigt bottenmöte istället. Surahammar tar idag emot Enköping på hemmaplan där båda förmodligen ser en god chans till tre poäng, men jag tar ändå parti för ett av lagen som i grunden ska vara det bättre av dem två.

  • Match: Surahammar – Enköping
  • Speltips: Enköping
  • Odds: 1.95 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 19.00

surahammarSurahammar har öppnat som förväntat och ligger näst sist med en ynka inspelad poäng. Den kom ganska oförtjänt hemma mot Mariestad. Man har spelat fem matcher och har en målskillnad på 8-18 och det är väl inte helt åt helvete, men hela sanningen kanske inte ligger i just målskillnaden. Om jag hade fått välja innan säsongen så hade jag satt Surahammar längst ner i tabellen och jag kommer inte heller bli förvånad om det är där man ligger när allt är klart. Man har den sämsta truppen på pappret utan att tveka. Man har dock haft en ljuspunkt hittills och det är målvakten Simon St:Cyr som faktiskt varit den som hållit Sura kvar i matcherna. Utan honom hade man definitivt släppt in fler mål än vad man gjort. Man har alltså förlorat skotten med 43-14, 39-26, 57-25, 46-15 och senast 44-16. Ni hör ju själva att man är ett lag som ofta tillbringar tiden  i egen zon och då blir det också svårt att vinna matcherna. Ska Surahammar ha någon chans ikväll så måste St:Cyr vara lika bra som han varit varje match och dessutom måste puckarna studsa in framåt. Det är ändå rätt mycket begärt.

enkopingEnköping har varit säsongens stora flopp än så länge. Man var innan säsongen tippade att vara ett av lagen som ska ha en allettan-plats efter 22 omgångar, men man har nog nu fått ändra sin inställning till det lite med tanke på att man bara har en seger på de försa fem matcherna. I premiären blev man överkörda av Kumla hemma med 8-1 och sedan dess har man haft det tufft. Nu ska det faktiskt sägas att man mött ganska bra lag i inledningen som Kumla, Mariestad, Tranås och Borlänge så förlusterna kan man faktiskt också lite skylla på det. Ska man dock vara ett topplag ska man slå dessa lag också ibland och kanske är det bara lite oflyt som satt stopp för det. På pappret har man ju faktiskt en hel del lirare som är riktigt bra på den här nivån. Linus Boström, Fredrik Abrahamsson och Kevin Weiskog för att nämna några. Att man har ett bättre lag på pappret än Surahammar är självklart och man bör ha fin chans till att haka på lite där uppe ikväll. Det är lite av en måstematch för Enköping och jag tror man tar sig i kragen.


Tittar man på trupperna så är det klar fördel för Enköping här och det ända som kan stoppa dem ikväll är Surahammars målvakt. Mitt spel kommer därför att bli Enköping att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos betway. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden